Actualitate

Peste 10.000 de fani sunt așteptați diseară la meciul aniversar U100 „U” Cluj – PAOK Salonic

Peste 10.000 de spectatori sunt aşteptaţi la meciul aniversar U100 dintre Universitatea Cluj şi PAOK Salonic, campioana Greciei, care va avea loc astăzi, pe Cluj Arena, începând cu ora 21:00.

Peste 10.000 de fani sunt așteptați diseară la meciul aniversar U100 „U” Cluj – PAOK Salonic Peste 10.000 de fani sunt așteptați diseară la meciul aniversar U100 „U” Cluj – PAOK Salonic

„Diseară vom avea peste 10.000 de oameni pe stadion. (...) Începând cu ora 20:30 va începe show-ul, urmând ca la ora 21:00 să înceapă meciul. În pauza meciului vom stinge luminile pentru că pregătim un show de lasere extraordinar, care să completeze această sărbătoare”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Mirel Alexa, organizator al evenimentului.

Antrenorul FC Universitatea Cluj, Cristian Dulca a declarat, la rândul său, că se aşteaptă la un meci frumos, pentru o echipă frumoasă.


„Este un an centenar, mă bucur că sărbătorim împreună 100 de ani de la înfiinţarea acestei echipe frumoase, cu mulţi suporteri şi sper să fie un meci frumos diseară şi o sărbătoare pe măsură”, a spus noul antrenor al „studenților”.

54 de ani de la câștigarea Cupei României

Căpitanul Dorin Goga a adăugat că „este important să fie lume la stadion, să se bucure de acest eveniment”, şi că sunt „100 de ani de istorie scrişi de «U» Cluj, să-i sărbătorim printr-un meci extraordinar”.


Centenarul „U” Cluj este marcat, pe tot parcursul anului, printr-o serie de evenimente speciale dedicate aniversării clubului sportiv. Înfiinţat în 1919, clubul l-a avut ca prim preşedinte pe academicianul dr. Iuliu Haţieganu. Existenţa Universităţii Cluj a fost una marcată de istorie: în 1940, după Dictatul din Viena, s-a refugiat la Sibiu până la revenirea Ardealului de Nord la România.

În 1965, „studenții” au câştigat Cupa României, iar de-a lungul timpului au mai jucat alte patru finale. De altfel, ieri s-au împlinit 54 de ani de când Traian Georgescu, Remus Câmpeanu sau Zoltán Ivansuc aduceau Cupa României pe Someș, după celebra finală, 2-1 cu Dinamo Pitești. „Azi, de la ora 21:00, îi onorăm pe ei, pe sutele de fotbaliști care au îmbrăcat tricoul alb-negru cu simbolul așezat în dreptul inimii și pe zecile de mii de fani care l-au onorat de-a lungul vieții”, transmit cei de la Universitatea Cluj, careu au revenit, în 2016, la originile universitare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter