monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Make-up tricks: cum aplici corect un fond de ten (P)

Pentru că îl iubim, am ajuns să fim dependente de acest produs cosmetic. Un fond de ten este precum un prieten, pe care ne putem baza oricând, mai ales în perioadele când tenul ne dă bătăi de cap.

Un fond de ten bun acoperă micile imperfecțiuni, ne hidratează și protejează pielea de factorii nocivi din mediul înconjurător.

Dar ce facem în situațiile în care nu știm cum să ne alegem nuanța potrivită, textura sau nu știm pașii de aplicare? Din aceste motive, ne-am gândit să venim în întâmpinarea tinerelor care își doresc un look impecabil, fără imperfecțiuni, folosind corect un fond de ten.

Înainte de fond de ten, pregătește-ți pielea

O regulă simplă, de care adeseori uităm să ținem cont. Demachiază-te seara înainte de culcare, folosește o cremă potrivită tenului tău, iar dimineața repetă procesul. Este foarte important să acorzi un minimum de atenție pielii tale dacă vrei ca produsele de machiaj, implicit un fon de ten, să se așeze perfect.

De aceea, îți recomandăm să introduci în rutină ta zilnică: gel de curățare, loțiune tonică, crema hidratantă, cremă cu factor de protecție solară și o mască aplicată săptămânal. Numai pe un chip curățat perfect și hidratat fondul de ten va crea acel aspect flawless după care tânjești.

Alege o pensulă specială pentru fond de ten

Dacă rețeta clasică de aplicare, cu ajutorul degetelor, nu mai dă roade, te poți baza oricând pe o pensulă de machiaj pentru fond de ten. De departe, cea mai bună aplicare a fondului de ten se face cu ajutorul unei pensule de machiaj. Aceasta te ajută să pui mai bine în valoare produsul cosmetic, garantând o aplicare ușoară și fără urme inestetice. Când vine vorba despre alegerea acestui tip de accesoriu, primul lucru pe care trebuie să îl ai în vizor este textura produsului cosmetic și finisajul pe care dorești să-l obții.

Aplică cu moderație un fond de ten

Nu face excese și nu aplica prea multe straturi de fond de ten, mai ales dacă știi că formula este una consistentă sau matifiantă, întrucât vei crea un efect de mască, total nepotrivit. Oricine are parte de imperfecțiuni, așadar învață să te iubești așa cum ești și ține minte că trendul "no make-up make-up" este în continuare pe val.

Nu se folosește corector înainte de fond de ten

Explicația este simplă: zona problematică se încarcă excesiv, iar efectul nu va fi unul pe placul tău. Așadar, soluția este să folosești un fond de ten cu acoperire medie și apoi să intervii cu un corector acolo unde este cazul.

Ai încredere în puterea unui primer sau spray de fixare?

Fie că te confrunți cu problema unui ten mixt, gras sau vrei ca machiajul tău să reziste și pe o zi toridă de vară, folosește cu încredere o bază de machiaj. Aceasta are rolul de a fixa bine fondul de ten iar machiajul în sine va fi mai rezistent fără să mai fie nevoie să intervii pe parcurs. După ce ai aplicat fondul de ten, pulverizează pe toată fața un spray pentru fixarea machiajului. Astfel, vei fi sigură că „totul va sta la locul lui”.

Cu cât porți mai puțin fond de ten, cu atât pudra va fi mai puțin vizibilă

Alegerea câștigătoare în acest caz este pudra translucidă. Alege acest tip de produs cosmetic pentru că, în primul rând se potrivește tuturor tipurilor de ten și in al doilea rând, conține particule fine ce oferă tenului un aspect neted și luminos.

Produsele cosmetice Melkior sunt create din ingrediente de calitate superioară, având o textură ușoară, care nu încarcă tenul și oferă machiajului tău un aspect profesional. Meriți să deții un fond de ten catifelat și hidratant, care să îți ofere încredere în tine!