Actualitate

UPDATE. ARDE Mănăstirea Râmeț! Pompierii clujeni ajută la stingerea flăcărilor

Incendiu la Mănăstirea Râmeț! Arde acoperișul pe o suprafață de aproximativ 400-600 de metri pătrați.

UPDATE, ora 16:10 – Incendiul se manifestă la nivelul acoperișului pe o suprafață de aprox. 600 de metri pătrați. Interventia pompierilor este îngreunată de materialele din compozitia acoperișului (cantități foarte mari de vată minerală) care emit o radiatie termică foarte puternică. Se lucrează la decopertare și lichidare.

Intervine Detașamentul Aiud în cooperare cu Detasamentul de Pompieri Alba Iulia. În zonă au fost trimise 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 autoscări de 42 de metri și o motopompe de mare capacitate. Pompierii clujeni s-au deplaat la fața locului pentru a ajuta la stingerea flăcărilor.


„Două autospecialele pentru stingerea incendiilor din Detașamentul de Pompieri Turda, încadrate cu 10 subofițeri au plecat în sprijin, în județul Alba, pentru operațiunile de stingere ce se desfășoară la mănăstirea Râmeț”, au transmis reprezentanții ISU Cluj.

Incendiul se manifestă la acoperișul chiliilor de la intrarea principală, pe o suprafață de aproximativ 400 mp. Nu sunt victime. Nu este flacară vizibilă, doar fum dens și negru.Cauza probabilă ar fi un scurt circuit la un panou electric.

Ultimele Stiri
abonare newsletter