Actualitate

Două decenii de parteneriat între Cluj-Napoca și Suwon. Boc și Tarcea, cu lopata de bibimbap!

Anul acesta se împlinesc 20 de ani de prietenie între Cluj-Napoca și orașul sud-coreean Suwon.

Cu ocazia aniversării a două decenii de relații de înfrățire cu orașul sud-coreean Suwon, Primăria municipiului Cluj-Napoca a organizat Festivalul Cluj-Suwon. Invitați speciali ai evenimentului sunt o delegație din orașul înfrățit, compusă din reprezentanți ai municipalității, meșteri tradiționali, bucătari, fotografi și muzicieni.

La evenimentele care au marcat deschiderea oficială a festivalului au fost prezenți Excelența Sa Kim Yong Ho, Ambasadorul Republicii Coreea de Sud în România, respectiv Cho Chung-Sik, viceprimarul orașului Suwon.


„Le-am mulțumit oaspeților sud-coreeni pentru implicarea activă în dezvoltarea relației de prietenie între cele două orașe în domenii culturale, educaționale și economice. Componenta cea mai importantă din această colaborare este cea de afaceri, în fiecare an realizându-se misiuni între cele două orașe pentru dezvoltarea sectorului economic. Cele două orașe au în comun faptul că amândouă sunt importante centre pentru inovare și IT. Orașul Suwon este cunoscut în lume ca «orașul Samsung», fiind locul unde Samsung își are sediul”, a precizat primarul Emil Boc.

Mâncare tradițională din belșug pentru clujeni

Edilul și viceprimarul Dan Tarcea au pus și ei mâna pe lopețile de bibimbap – o mâncare tradițională sud-coreeană, care are la bază orez, legume, mirodenii, ciuperci, carne de vită, ulei de susan, sos de soia, dar și pastă condimentată din ardei iute. Porția uriașă pregătită de cei șase bucătari din Suwon a cântărit puțin sub o jumătate de tonă, fiind împărțită ulterior celor prezenți în Piața Unirii. În schimb, oaspeții sud-coreeni au gustat din pălinca ardelenească.


„Cluj-Napoca este un oraş activ, iar relaţiile bune dintre acest oraș şi Suwon reprezintă şi relaţiile bune dintre Coreea de Sud şi România”, a declarat șeful diplomației sud-coreene în România, care și-a început mandatul în țară în urmă cu doar o lună și jumătate.

Primăria municipiului Cluj-Napoca susține că va continua colaborarea cu orașul Suwon în domeniile cercetării, dezvoltării, inovării și ale IT-ului. Prezența sud-coreeană în oraș poate fi simțită în perioada 4-7 iulie prin degustări gastronomice și muzică contemporană în cadrul festivalului Jazz in the Park din Parcul Central sau expoziții de produse ale meșteșugarilor, demonstrații de caligrafie și vestimentație tradițională coreeană în Piața Unirii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter