Actualitate

Foc și pară pe firmele de salubritate, Boc pune piciorul în prag: „Nu accept scuzele!”

Deși a devenit obligatorie din data de 1 iulie, colectarea selectivă este, momentan, un „haos organizat” în Cluj-Napoca. Primarul municipiului Cluj-Napoca este indignat de indolența firmelor de salubritate, care nu și-au respectat obligațiile.

Foc și pară pe firmele de salubritate, Boc pune piciorul în prag: „Nu accept scuzele!” Foc și pară pe firmele de salubritate, Boc pune piciorul în prag: „Nu accept scuzele!”

Emil Boc susține că, de vreme ce firmele prezente în Cluj-Napoca (Rosal Group și Brantner-Vereș) nu s-au conformat cerințelor municipalității, clujenii nu se vor trezi deocamdată cu sancțiunile drastice anunțate pentru nerespectarea obligațiilor privind colectarea selectivă. Cetățenii se plâng că nu sunt amenajate punctele gospodărești și nu au primit sacii menajeri speciali, iar edilul le dă dreptate.

„Personal, nu sunt deloc mulțumit de stadiul de implementare a colectării selective din perspectiva firmelor de salubritate! Firmele de salubritate aveau obligația ca, până în data de 1 iulie, să doteze absolut toate punctele gospodărești cu cele patru tipuri de containere, pentru cele patru fracții. Am făcut verificările în 1 iulie, sunt zeci de puncte gospodărești care nu au containerele amenajate. Am aplicat câte 20.000 de lei amendă pentru cele două firme și au termen până în 15 iulie să aibă toate punctele gospodărești amenajate. Dacă nu, mergem cu rândul doi de amendă! Nu vom aplica sancțiuni cetățenilor atâta vreme cât firmele de salubritate nu și-au făcut treaba!”, a tunat Emil Boc, la un post de radio local.


Acesta a precizat că city-managerul municipiului, Gheorghe Șurubaru i-a somat constant în ultimele luni pe cei de la salubritate. Responsabilii cu gunoiul spun că, din pricina implementării Legii la nivel național, firma care trebuia să onoreze comenzile nu a putut livra pubelele speciale la timp. Boc respinge scuzele firmelor de salubritate și susține că „nu discută legea, nu o îndoaie și nu o face elastică”.

„Ei spun că n-au fost pubele, producătorul n-a mai făcut față comenzilor. Nu mă interesează! Știau din ianuarie, nu-mi poți spune mie în iulie că producătorul n-a putut face destule pubele, iar eu trebuie să accept în oraș neîndeplinirea unei obligații. Ai fost amendat, nu discut, nu accept aceste scuze! Vă spun așa, ca fapt divers, ce scuze au invocat cei de la salubritate”, a punctat edilul.


Emil Boc susține că este realist, dar implementarea „pe bune” a colectării selective trebuie să fie finalizată mult mai devreme decât termenul preconizat de 6 luni. Acesta mizează pe gradul de cultură civică a clujenilor și crede că proiectul va putea fi implementat mult mai repede decât în orice altă zonă a țării.

„Primarul nu poate face lucrul firmelor. Sunt extrem de nemulțumit de faptul că serviciile fundamentale nu funcționează în parametrii pe care mi i-aș dori! Mi se pare respectul elementar pe care trebuie să-l arăți cetățeanului, să funcționeze curățarea străzilor, spălarea trotuarului, curățarea spațiilor verzi, ridicarea gunoiului la timp, astea trebuie să fie abecedar! Mă enervez când nu se fac lucrurile așa cum trebuie!”, a declarat Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter