Actualitate

Primăria şi-a adus aminte de strada Şesului. 500.000 de euro pentru modernizarea unui loc care aduce a Pata Rât

Localnicii de pe strada Șesului, din cartierul Mănăștur, sunt duşi cu zăhărelul de ani buni de autorități în ceea ce priveşte modernizarea drumului. În prezent, pe strada Șesului, mormanele de gunoaie zac de ani buni, iar imaginea este dezolantă. Acum, Primăria spune că va investi bani “pentru alinierea la standardele în vigoare a reţelei stradale”.

În luna ianuarie, din spatele unui microfon prietenos, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, susţinea că au fost votaţi în Consiliul Local, încă de un an și jumătate, indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea străzii Şeşului. Adevărul este însă altul. Aceştia indicatori vor fi votaţi abia joi de către Consiliul Local.

"La strada Șesului este o problemă mai veche, avem deja votați în Consiliul Local, încă de un an și jumătate, indicatorii tehnico-economici. Din nefericire, a fost o porțiune de teren de pe strada Șesului care a fost revendicată, revendicare finalizată abia la sfârșitul anului trecut. Anul acesta vom remedia și vom moderniza întreaga stradă, pentru că este singura stradă care a rămas nemodernizată din întreaga zonă, în rest toate străzile adiacente sunt modernizate. Acolo, pe strada Șesului, când plouă se fac bălți, se adună apa, cunosc bine situația, dar abia acum am reușit să trecem peste problemele juridice", preciza în ianuarie 2019 Tarcea la un post de radio local.


Viceprimarul mai menţiona că lucrările nu pot fi realizate pe porțiuni, ci doar în cadrul unui proiect integrat, la capătul căruia strada Șesului va intra în rândul străzilor modernizate în zona respectivă.

"Este o fâșie de teren care vine din Grădinile Mănăștur, coboară pe deal, trece inclusiv peste strada Șesului și se oprește în blocurile care sunt pe Șesului. Trebuie să facem un proiect integrat, nu putem să facem 50 de metri de pe strada Șesului, să facem pauză, iar să facem 100 metri și iar pauză. Când ajungem să facem lucrările acolo, va fi un proiect integrat în zonă. Când vor începe, lucrările vor fi gata în maximum o lună, nu e mare filozofie acolo pe strada Șesului", susținea Dan Tarcea.


Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local de joi, 4 iulie, se află un proiect de hotărâre privind “aprobarea indicatorilor tehnico-economici privind modernizarea sistemului rutier îm ampriza existentă strada Şesului”.

“Situaţia actuală a străzii este nesatisfăcătoare din punct de vedere al condiţiilor de trafic şi a posibilităţilor de asigurare a unei siguranţe în circulaţie. Zona de carosabil şi trotuare actuale fiind de beton necesită modernizări care să asigure condiţiile optime de circulaţie. Sistemul rutier actual precum şi elementele geometrice în profil longitudinal şi transversal nu asigură o circulaţie fluentă, iar accesul spre intrările în imobilele riveranilor se desfăşoară cu dificultate”, susţin reprezentanţii Primăriei.


Potrivit municipalităţii, principalul obiectiv care se urmăreşte prin realizarea investiţiei este “de modernzare a sistemului rutier în ampriza existentă a străzii, realizarea unui confort în trafic, precum şi din punct de vedere al zgomotului, a condiţiilor de locuit (lipsa prafului), curăţenia mai facilă a domeniului public, deszăpezire, accesul serviciilor de salubritate, de urgenţă (pompieri, ambulanţă)”.

“Modernizarea acestei străzi va duce la dezvoltarea economică şi socială în zonă. Principalul obiectiv care se urmăreşte prin realizarea investiţiei este de modernizare a sistemului rutier în ampriza existentă a străzii, ocazie cu care se vor îmbunătăţii condiţiile de circulaţie, confortul riveranilor (lipsă praf, zgomot) şi va duce la dezvoltarea economică şi socială din oraş”, transmite Primăria.


Valoarea totală a investiţiei este de 2,4 milioane lei plus TVA. Durata de realizare a investiţiei este de 3 luni, iar finanţarea din bugetul local.

Strada Şesului este situată în intravilanul municipiului Cluj-Napoca, în cartierul Plopilor, cu intrarea şi ieşirea în strada Plopilor.

abonare newsletter