Actualitate

Şoferii UBER, BOLT şi CLEVER, obligaţi să deţină casă de marcat

Şoferii care lucrează pe aplicaţii de genul UBER, Clever sau Bolt, sunt obligaţi în următoarele patru luni să îşi monteze casă de marcat, conform unei ordonanţe de urgenţă.

Conducătorii auto care folosesc maşina în astfel de scopuri sunt obligaţi să obţină şi o autorizaţie de transport alternativ de la ARR (Autoritatea Rutieră Română), un document cu valabilitate de trei ani.  Documentul se obţine în maxim 15 zile de la depunerea cererii şi se achită o taxă de 300 de lei.

Fiecare maşină UBER trebuie să aibă un ecuson şi o copie conformă a autorizaţieia care se obţine tot de la ARR, la cerere, în 15 zile, în baza unui dosar şi a unei taxe de 100 de lei pentru fiecare an.


Practic, cei care îşi doresc să facă ride-sharing în continuare sunt obligaţi să scoată minim 400 de lei când demarează proiectul. Ordonanţa prevede că, dacă se încasează bani direct de la clienţi (adică pasagerul plăteşte pe loc cu numerar sau cu card bancar), va trebui folosită o casă de marcat cu jurnal electronic şi va trebui să se emită bon fiscal sau factură.

Dacă plata se va face automat prin intermediul aplicaţiei de ridesharing, obligaţia casei de marcat nu va exista, dar va trebui emisă clienţilor o factură electronică, tot prin intermediul aplicaţiei.

Etichete: clever bolt uber
Ultimele Stiri
abonare newsletter