Actualitate

Elevii clujeni vor susține Bacalaureatul pe temperaturi CANICULARE

Prognoza meteo pentru prima zi de Bacalaureat arată că luni, 1 iulie, când va avea loc proba scrisă la limba și literatura română, va fi foarte cald în aproape toată țara, iar maximele vor trece de pragul caniculei în mai multe zone.

Prognoza generală pentru toată țara pentru ziua examenului de Bacalaureat la română: Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, local caniculară în zonele de câmpie și de podiș, cu disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. Cerul va fi mai mult senin, vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, iar pe parcursul zilei și pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 29 și 36 de grade, iar cele minime se vor încadra între 9 și 24 de grade.

În TRANSILVANIA vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în orele amiezii, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 şi 35 de grade, iar cele minime între 14 şi 19 grade.


În Cluj-Napoca, temperaturile vor ajunge la 34 de grade luni.

Etichete: bacalaureat canicula
abonare newsletter