Actualitate

Consilierii judeţeni cer un compromis între Aeroport şi conducerea CJ: "Se pierd bani. Mai bine facem drumuri"

Consilierii judeţeni vor un pact între Aeroport şi conducerea Consiliului Judeţean, deoarece se pierd foarte mulţi bani publici din această dispută.

Consiliul Judeţean Cluj se află într-un război total cu Aeroportul Internaţional "Avram Iancu", iar între cele două părţi există 44 de procese care urmează să fie soluţionate.

Alin Tişe a anunţat că va angaja o casă de avocatură pentru a rezolva numărul mare de cazuri, însă a fost întrerupt în şedinta de consiliu de colegul său Viorel Secară, cel care vrea un pact între CJ şi Aeroport, deoarece se pierd foarte mulţi bani care se pot utiliza în alte scopuri.


“Este discriminatoriu acest proiect. În popor este o vorbă care spune aşa : "Cine seamănă vânt, culege furtună". De trei ani nu facem altceva decât să semănăm vânt în relația cu aeroportul, iar aceste procese reprezintă tocmai furtuna pe care o culegem din cauza unor orgolii personale. Faptul că băgăm banii clujenilor în buzunarele unor firme de avocatură, prietene sau neprietene, nu este în interesul cetățenilor din Cluj. Sfatul meu este să se renunțe la orgolii personale și atunci obiectul acestor procese va dispărea, iar din banii pe care îi risipim putem face câţiva kilometri de drumuri sau proiecte pentru copii mult mai avantajoase pentru cetăţeni. Știu că nu va fi nimeni de acord cu mine, dar am ca opțiune votul și nu voi vota acest proiect”, a spus Viorel Secară.

Discursul lui Secară a venit după un proiect în care Alin Tişe a propus angajarea unei case de avocatură pentru soluţionarea celor 44 de procese dintre Aeroport şi CJ. Secară a fost aprobat de mai mulţi colegi din CJ, însă cu toate astea proiectul propus de Tişe a primit aviz probabil cu un număr limită de voturi.


“Avem nevoie de o poziție neutră care să ne spună foarte clar care este situația. Sau, dacă este un proces abuziv, instanța va decide acest aspect. Acum consider că, având în vedere procesele civile și penale și tensiunile dintre cele două instituții, este nevoie de o poziție clară și de cineva care să ne apere în cele 44 de procese pe care le avem cu aeroportul. Mai vin procese și de la asociații înființate de aeroport sau chiar de la persoane fizice de la aeroport. În procesele pe care le avem este firesc să ne apărăm, pentru că nu e normal ca eu să deleg juriștii să lucreze zilnic în chestiuni cu aeroportul și să nu se mai poată ocupa de alte lucruri. Este o situaţie dificilă, dar nu putem să nu ne apărăm cauza”, a spu Alin Tişe în şedinţa CJ.

Ultimele Stiri
abonare newsletter