Actualitate

Cum arată tronsonul Autostrăzii Transilvania la graniţa cu Ungaria. Prima filmare apărută pe internet. Video

Asociaţia Pro Infrastructură (API) a făcut publice primele imagini filmate de la înălţime la mini-tronsonul de 5,35 km care face legătura între Borş şi Biharia, o porţiune care ar trebui să reprezinte finalul Autostrăzii Transilvania (A3).

Surprinzător este că pe acest tronson de autostradă lucrurile merge excelent şi termenul de finalizar ar putea să fie devansat cu câteva luni, situaţi extremd e rar întâlnită când vine vorba de construcţia de autostrăzi.

"Unele mișcări incipiente în teren au pornit în februarie, dar se lucrează cu adevărat abia din luna mai, ținând cont că în primăvară vremea nu a fost de partea constructorilor. Avansul este încurajator, mobilizarea Asocierii Trameco-Vahostav fiind chiar impresionantă. Se muncește foarte bine la așternerea terasamentelor, dar și la structurile peste calea ferată Oradea-Satu Mare și cele ale bretelelor nodului rutier Biharia", arată reprezentanţii API, care spun că, dacă se menține ritmul actual, termenul contractual de finalizare (august 2020) poate fi devansat.

Oficialii API şi-au exprimat în schimb nemulţumirea cu privire la modul în care se desfăşoară lucrările pe lotutrile Biharia-Chiribiş şi Chiribiş-Suplacu de Barcău.


"Mai avem de așteptat pentru soluționarea contestațiilor și semnarea contractelor de către CNAIR pe loturile dinspre Zalău/Cluj-Napoca: Biharia-Chiribiș (28,55 km) și Chiribiș-Suplacu de Barcău (26,35 km). În ambele licitații s-au declarat câștigătorii a doua oară (reevaluarea ofertelor după prima rundă de contestații)", au transmis oficialii.

Autostrada Transilvania este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură desfăşurat în ultimii ani în România, deoarece va ajuta milioane de oameni să facă pasul spre Vestul Europei extrem de rapid. Ungaria încearcă să contribuie şi ea la acest lucru, iar maghiarii au anunţat deja că în 2020 vor termina M4, autostrada care va prelungi drumul de viteză pe care autorităţile române încearcă să îl finalizeze.


Ultimele Stiri
abonare newsletter