monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Ghid de cumpărare a unei combine frigorifice (P)

Indiferent dacă ai nevoie de o mulțime de spațiu de depozitare pentru toate alimentele tale preferate după ce faci piața sau cauți cele mai recente tehnologii frigorifice, ghidul nostru de cumpărare de combine frigorifice te va ajuta să ajungi la cel mai bun aparat, care să se potrivească cu nevoile tale de zi cu zi.

Tip și dimensiune

Primul lucru pe care trebuie să îl stabilești atunci când hotărăști cumpărarea unei combine frigorifice este este tipul și dimensiunea care ar corespunde nevoilor tale de zi cu zi.

Combinele frigorifice sunt cel mai comun tip de aparat de refrigerare și sunt excelente pentru familiile mici sau pentru cei care trăiesc singuri. Compartimentul de congelare se găsește de obicei în jumătatea inferioară a aparatului, însă pe piață se găsesc destule modele la care congelatorul poate fi găsit și în partea superioară.


De asemenea, o caracteristică a unei combine frigorifice de luat în considerare este dacă va avea o ușă sau două uși. În general, modelele cu o ușă vin în proporția de 70:30; mai precis, frigiderul deține 70% din capacitatea totală, în timp ce congelatorul deține 30%. În cazul modelelor cu două uși, proporția se duce spre 60:40 sau chiar 50:50.

Venind într-o varietate de dimensiuni pentru a se potrivi spațiului disponibil, lățimea unei combine frigorifice variază de la 55 cm, 60 cm, 70 cm până la 92,5cm, în timp ce înălțimea sa variază de la 136 cm la 201 cm.


Sistemul de răcire

Înainte de a lua decizia de a cumpăra o nouă combină frigorifică, este important să te familiarizezi cu cele două sisteme de răcire diferite pe care ele le utilizează pentru a funcționa.


Dezghețarea manuală. Dacă ai un buget limitat pentru cumpărarea unei combine frigorifice, alege atunci una cu congelator cu dezghețare manuală. Îți recomandăm să păstrezi congelatorul curat, fără acumulări de gheață, economisind în același timp un spațiu de stocare important prin dezghețarea manuală a acestuia de două ori pe an.

No Frost. Combinele frigorifice cu tehnologia No Frost se dezgheață automat singure, astfel încât să nu fie nevoie să o faci tu. Nu există nicio șansă ca gheața să se acumuleze datorită unui ventilator automat care elimină aerul cald care intră în congelator la deschiderea ușii.


Dispensere pentru apă și gheață

Achiziționarea unei combine frigorifice cu distribuitor integrat de apă și gheață îți va oferi confort și te va ajuta să beneficiezi de gheață și apă răcoritoare instant.


Alimente proaspete

Atunci când cumperi o combină frigorifică, asigură-te că ești conștient de felul în care frigiderul sau congelatorul din ea pot menține alimentele mai proaspete pentru mai mult timp. Modelele bune de combine frigorifice oferă tehnologii și caracteristici care mențin prospețimea tuturor produselor alimentare pe care le iubești.

Lucruri de luat în considerare

Indiferent dacă deja știi deja ce fel de combine frigorifice dorești sau ești încă în etapa de luare a deciziilor, aici sunt, pe scurt, lucrurile cele mai importante pe care să le iei în considerare înainte de a cumpăra.

Asigură-te că măsori spațiul pe care îl ai la dispoziție, astfel încât combina frigorifică pe care o cumperi să se potrivească cu bucătăria ta. Măsurând în centimetri, notează, cel mai important, lățimea și înălțimea, deși și adâncimea poate fi utilă câteodată. Nu uita să iei în considerare spațiul necesar pentru deschiderea ușilor unei combine frigorifice.

Combinele frigorifice sunt unul dintre cele mai mari aparate de bucătărie, deci asigură-te că măsori mărimea intrărilor în casa ta. Nu vei dori să fii în poziția în care ai cumpărat o nouă combină frigorifică doar pentru a decoperi că nu poți circula cu ușurință în casa ta din cauza ei.

Combinele frigorifice lucrează din greu pentru a-ți menține mâncarea proaspătă și congelată și, prin urmare, au nevoie de mult spațiu de ventilație. Asigură-te că ai cel puțin 25 mm spațiu gol în jurul părților laterale, 30 mm în spate și 50 mm în partea de sus a aparatului.