Actualitate

Boc vrea evoluția benzilor dedicate: „Stâlpișorii de delimitare sunt demodați!” » Nemulțumit de condițiile din autobuz? Sună la CTP!

După ce a inaugurat, în cursul zilei de marți, prelungirea benzii dedicate pentru transportul public din Gheorgheni, primarul municipiului Cluj-Napoca exultă și susține că cetățenii ajung acum în timp util la serviciu.

Emil Boc este de părere că, odată cu implementarea benzilor dedicate pentru autobuze și biciclete, orașul primește o șansă în plus pentru a evita traficul infernal, mai ales la orele dimineții și după-masa, când clujenii pleacă și vin de la serviciu. Acesta are și un mesaj pentru cetățenii nemulțumiți de faptul că nu funcționează aerul condiționat în unele autobuze.

„Cu siguranță, banda dedicată ne dă șansa să evităm congestia și să ajungem la timp acolo unde am planificat. Cu mașina riști. E mai confortabil, evident dar nu știi ce aglomerație prinzi. În schimb, pe banda dedicată circulația este neîntreruptă. Uitați-vă cum arată Titulescu (n.red. Bld. Nicolae Titulescu) după modernizare, oamenii pot să-și facă un program, știu că ajung în condiții decente, cu un transport public modern, civilizat. Și cei din Borhanci, și cei de pe Brâncuși vin cu aceleași autobuze de calitate. (...) Îmi pare rău să aud de faptul că nu merge aerul condiționat (n.red. în transportul public), dar niciun autobuz nou nu are voie să intre în circulație fără a îndeplini standardele impuse!”, a precizat edilul, la un post de radio local.


0264/430917 – numărul de telefon al Companiei de Transport Public (CTP) oferit de Emil Boc pentru sesizări privind probleme întâmpinate mijloacele de transport în comun (de exemplu lipsa aerului condiționat)

Boc îndeamnă Comisia de circulație a municipalității să „încerce să fie mai creativă”, făcând referire la planurile de a implementa benzi reversibile la ieșirea din Cluj-Napoca înspre Florești. De asemenea, primarul spune că orașul ar trebui să treacă la un alt nivel privind benzile dedicate: să dispară stâlpișorii de delimitare, să apară culorile distincte!


„Va trebui să avem în vedere liniile dedicate. În primul rând, oamenii trebuie să ajungă la serviciu în siguranță și fără probleme. (...) Partea cu stâlpișorii mi se pare demodată, să demarchezi liniile dedicate prin stâlpișori. Nu! Trebuie să ai o culoare separată, iarna nu poți face curățenie, se adună zăpada printe acei stâlpișori de delimitare”, a punctat Emil Boc.

„Fumatul poți să-l eviți, dar poluarea n-o poți evita. Noi avem 400.000 locuitori cu 200.000 de mașini, care poluează, poluează, poluează în Cluj-Napoca!” – Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter