Actualitate

Primăria pune la bătaie peste 50.000 € în războiul contra graffitiurilor din Cluj-Napoca

Primăria municipiului Cluj-Napoca lasă un mesaj vandalilor și dorește să achiziționeze o instalație mobilă de curățat ecologic pentru a înlătura graffitiurile de pe zidurile clădirilor din oraș.

În Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) a fost lansată, vineri, o licitație publică privind „furnizare produse: LOT 1 – Autovehicul multifuncțional cu instalație de curățat marcaje (740.000 lei), respectiv LOT2 – Instalație mobilă de curățat ecologic graffiti (245.000 lei), având termenul limită de depunere al ofertelor data de 5 iulie 2019. Astfel, potrivit anunțului pentru lotul 2, municipalitatea scoate din buzunare peste 51.800 euro pentru a scăpa orașul de mâzgălelile de pe perețile clădirilor istorice.

Vă reamintim că, în urmă cu cinci ani, un clujean a găsit o soluție inedită pentru a „salva” clădirile împânzite cu graffiti. Acesta propunea amplasarea unor panouri din pânză albă, în parcuri, curţile şcolilor şi locurile de joacă pentru copii, „pe care tinerii – şi nu numai – să poată să se exprime artistic folosind graffiti în mod civilizat”.


CITEȘTE ȘI: Deputat clujean AMENDAT după un graffiti pe un panou publicitar. „Gest de nesupunere civică!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter