monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Dezvoltă-ți musculatura acasă cu ajutorul acestor aparate fitness simple și eficiente! (P)

Atunci când vrem să obținem o formă fizică de invidiat, lipsa timpului este principalul obstacol pe care trebuie să îl depășim. În plus, tonifierea musculaturii și dezvoltarea armonioasă a acesteia presupun seriozitate, perseverență și efort susținut.

Dat fiind faptul că ședințele de antrenament în cadrul unei săli de sport implică pregătirea echipamentului, drumurile dus-întors, minute pierdute la vestiar și la recepție și momente de așteptare pentru a se elibera diversele aparate fitness pe care vrei să le foloseșți, cea mai eficientă rezolvare este să organizezi un mic spațiu de exerciții chiar în propria locuință. Astfel, cu unul sau două aparate fitness alese inteligent, vei reuși să atingi obiectivele sportive propuse și vei reduce substanțial timpul dedicat activității de fitness.
În cazul în care faci eforturi pentru creșterea masei musculare și definirea anumitor grupe de mușchi, atunci ai putea alege aparate fitness precum banca de abdomene, banca pentru biceps sau o banca multifuncțională. Un alt avantaj al folosirii propriilor aparate fitness ar fi igiena: nu vei mai fi nevoit să cureți șezutul sau spătarul după antrenamentul altei persoane, ca în cazul sălii de fitness.
Suntem perfect conștienți de îmbunătățirile pe care le-am putea aduce corpului, de zonele în care am putea reduce procentul de grăsime sau de părțile care ar avea nevoie de tonifiere și definire. Astfel, vei impune câteva obiective precise pe care vei dori să le atingi într-un timp cât mai scurt, iar cele mai indicate aparate fitness pe care să exersezi acasă pentru a-ți dezvolta musculatura sunt băncile fitness. Tocmai de aceea, în rândurile următoare vei găsi 3 tipuri de banca ce ți-ar putea fi utile în funcție de nevoile tale și de rezultatele pe care vrei să le obții prin antrenamentele de acasă.

Banca de abdomene


Zona abdominală este, de cele mai multe ori, prima care îți va “spune” că a venit momentul să începi exercițiile fizice. Deși foarte multe aparate fitness promit să te ajute să dai jos depozitele de grăsime din zona de mijloc a corpului, banca de abdomene rămâne cea mai eficientă soluție. Dacă respecți un program fitness care să cuprindă minimum 3 antrenamente pe săptămâna, vei reuși să înlături țesutul adipos din zona stomacului și să dai o nouă formă abdomenului tău. Recomandarea este să alegi exerciții cât mai variate, care să solicite toate grupele de mușchi din zona mediană a corpului. Pentru a te bucura de rezultate în cel mai scurt timp, antrenamentele tale trebuie susținute cu o dietă corespunzătoare.

Banca orizontală


Acesta este tipul clasic de bancă, nelipsit din nicio sala de fitness mulțumită diversității de exerciții pe care le permite. Dacă alegi un model stabil și confortabil, această banca simplă îți va putea oferi o multitudine de exerciții și antrenamente cu haltera scurtă sau ganterele, astfel încât vei putea beneficia de un antrenament complet, iar acest lucru nu poate fi spus despre prea multe aparate fitness. Mulțumită dimensiunilor sale, banca orizontală poate fi folosită fără probleme în orice locuință.

Banca multifuncțională


Dacă ți-ai propus să antrenezi izolat majoritatea grupelor de mușchi ale corpului, însă nu vrei să umpli casa cu aparate fitness, singură soluție viabilă este o bancă multifuncțională. Cu toate că ocupă puțin mai mult spațiu decât variantele expuse mai sus, aceasta îți va oferi antrenamente complete, complexe și variate. În cazul în care spațiul din casa ta permite montarea unei bănci multifuncționale, vei reuși să transformi jumătate din încăpere într-o adevărată sală de forță unde vei lucra izolat brațele, pieptul, spatele, picioarele, abdomenul sau umerii. Va trebui să ai în vedere, însă, că va fi necesar să achiziționezi și greutăți de diferite valori care să îți poată oferi acces la această diversitate de exerciții.

Dacă ai hotărât că e momentul să faci primii pași către un corp de invidiat, intră pe Sport-Mag.ro și alege exact ce ai nevoie dintr-o gama deosebit de cuprinzătoare de aparate fitness și echipament sportiv!