Actualitate

Se-ngroașă gluma după incidentele de la baraj: dosar penal in rem în cazul jandarmului lovit

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a deschis un dosar penal în cazul jandarmului lovit cu scaunul în cap pe Cluj Arena, la finalul meciului tur al barajului pentru promovarea în Liga 1 dintre „U” Cluj și Hermannstadt, 0-2.

Urmărirea penală se desfășoară in rem, semn că nu a fost identificat făptașul, conform precizărilor venite de la purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, procurorul Mirel Toader. „În legătură cu incidentul de ieri (n.red. duminică, 9 iunie) de pe Cluj Arena a fost înregistrat dosar penal privind comiterea infracțiunii de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 și 4 C.pen., urmărirea penală in rem fiind realizată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca”, a precizat Toader, potrivit clujust.ro.

Între timp, directorul Unității de Primire a Urgențelor (UPU) Cluj, conf. dr. Adela Golea a dezvăluit că jandarmul rănit a fost transferat de la Terapie Intensivă la Secția de Neurologie a Spitalului Militar. „Reevaluarea CT nu a arătat modificări ale aspectului fracturii sau apariția unor hematoame, care să necesite intervenție neuro-chirurgicală. Comisia interdisciplinară, formată din medici neurologi și neurochirurgi, atât ai SCJU, dar și medici de la Spitalul Militar și medici de unitate ai Jandarmeriei, a hotărât transferul pacientului, pentru monitorizare, în Secția de Neurologie a Spitalului Militar din Cluj-Napoca”, a declarat Adela Golea.


Nici jandarmii nu par să scape ușor. Aceștia s-ar putea alege cu plângere penală pentru abuz în serviciu din partea unei femei însărcinate, care era cu un copil mic, fiind gazată de forțele de ordine la un loc cu ultrașii.

Vă reamintim că, în minutul 88 al partidei dintre „U” și Hermannstadt, un fan al Universității a pătruns pe teren din sectorul sibienilor și a alergat fără să fie urmărit de cineva până în dreptul Peluzei 1, acolo unde a fost prins de un steward și „înghesuit” de un jandarm. Ultrașii din peluză au reacționat rapid și au pătruns pe pista de atletism, iar în momentul în care jandarmii încercau să restabilească ordinea unul dintre ei a fost lovit de un scaun în cap.

Ultimele Stiri
abonare newsletter