Actualitate

Expoziție inedită: „Albastru”, cu lucrări de grafică realizate de două eleve de liceu

Centrul de Arte The Beat anunță o expoziție inedită: Albastru, care cuprinde lucrări de grafică realizate de Ștefania Morariu (18 ani) și Daria Dascăl (17 ani). Vernisajul are loc joi, 6 iunie, de la ora 18.30, la Cluj Hub (etajul 3, magazinul Central), iar expoziția poate fi vizitată până în 20 iunie.

Pentru că arta vizuală nu este singurul interes al celor două tinere, în cadrul vernisajului Daria și Ștefania vor susține un scurt recital de pian, voce și chitară, împreună cu câțiva invitați.

Lucrările prezentate în expoziția Albastru au fost realizate pe parcursul ultimelor 16 luni și reprezintă căutările tinerelor artiste și încercarea de a-și exprima propriile trăiri și interese într-un format creativ, proaspăt și relevant pentru cei din jurul lor. Expoziția poartă vizitatorii prin schițe și desene îngrijite către concept și instalație, toate încărcate de emoție.


Despre artiști:

La 18 ani, Ștefania Morariu iubește desenul, pe care îl realizează cu o minuțiozitate responsabilă. Este atrasă în special de forma brută de exprimare a trăirilor prin combinația desen-scris. Cu toate că se află la începutul drumului artistic, schițele din caietele Ștefaniei sunt valoroase și prin faptul că adună frământări reale, reacții la cărțile citite, la arta văzută și la comunitatea în care trăiește, încercări autenice de manifestare creativă.


Interesul artistic al Dariei Dascăl, 17 ani, se concentrează mai mult pe experiență. A fost constant inspirată și marcată de momentele experiențelor trăite, oferite de diverși artiști expuși în galeriile de artă pe care le-a vizitat. În lucrările sale, este profund sinceră, iar atenția ei se focalizează pe teme clar definite, cărora le dedică o parte importantă a timpului ei.

Expoziția Albastru poate fi vizitată în perioada 6-20 iunie în spațiul de lounge al Cluj Hub – magazinul Central, etajul 3.
 

Etichete: expozitie
abonare newsletter