monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Primești des buchete de trandafiri? Învață cum să le prelungești durata de viață! (P)

Dacă ai șansa să primești des buchete de trandafiri din partea soțului, a iubitului sau a admiratorilor, înseamnă că te poți considera o femeie cu adevărat norocoasă.

Indiferent de motivul cu care sunt oferite, aceste flori superbe te binedispun și îți înseninează ziua cum niciun alt lucru nu o poate face. Tocmai de aceea, e bine să știi cum le poți prelungi durata de viață, astfel încât să te bucuri mai mult timp de prospețimea lor. Specialiștii Florandes.ro, florărie online, îți oferă câteva sfaturi legate de întreținerea celor mai frumoase buchete de trandafiri!


Păstrează-le într-o vază curată

Vaza în care vei așeza cele mai frumoase buchete de trandafiri trebuie să fie, în primul rând, curată pentru a te asigura că ai creat un mediu perfect pentru ca acestea să reziste mai mult. Imaginează-ți că vaza este noua lor casă, așadar trebuie să fie frumoasă și îngrijită. Apa este la fel de importantă ca vaza în care sunt așezate florile, prin urmare asigură-te că folosești apă la temperatura camerei pentru a le mentine culorile. Nu trebuie să exagerezi cu cantitatea, ci să le oferi trandafirilor exact atât cât au nevoie. Pe lângă apă, florile au nevoie și de nutrienți. Așadar, adaugă în apă un pliculeț cu hrană florală pentru a avea cele mai frumoase buchete de trandafiri.

Îngrijește-le constant

Imediat ce primești unul sau mai multe buchete de trandafiri, asigură-te că le îngrijești corespunzător. Taie aproximativ 2 centimetri din lungimea cozilor pentru a debloca toate canalele tulpinelor și îndepărtează frunzele care pot favoriza apariția bacteriilor. Pune apoi florile în vază cu cozile în maximum 5 centimetri de apă. Dacă este prea multă apă, cozile putrezesc și apa nu mai ajunge la floare. În schimb, dacă este prea puțină apă, florile se deshidratează și se ofilesc. De asemenea, apa trebuie schimbată frecvent atunci când vorbim de buchete de trandafiri, întrucât aceste flori au nevoie de hidratare pentru a-și desface petalele și a-și păstra splendoarea. Specialiștii recomandă schimbarea elixirului vieții o dată la două zile, întrucât acestea extrag din apă toate proprietățile nutritive.

Găsește-le locul potrivit

Dacă vrei ca florile să reziste mai mult de două zile, ține vaza cu buchete de trandafiri într-un loc răcoros, ferit de razele directe ale soarelui. Căldura excesivă accelerează deshidratarea și, în plus, ajută la dezvoltarea bacteriilor în apă. Păstrează florile într-un loc apropiat sursei de lumină naturală, în așa fel încât să beneficieze de o lumină blândă, potrivită pentru menținerea lor. Evită să le expui oricărei surse de ventilație sau căldură de interior și asigură-te că aerisești zilnic încăperea în care se află.

Acestea sunt doar câteva dintre trucurile pe care le poți pune în aplicare cu succes dacă îți dorești să te bucuri mai mult de frumusețea unor buchete de trandafiri. Și pentru a fi sigură că aceste nestemate ale naturii îți vor îndulci fiecare zi, achiziționează-le pentru decorul casei tale de la o florărie specializată, care se ocupă cu livrarea florilor proaspete. Una dintre ele este Florandes.ro, locul în care vei găsi cel mai bun preț de pe piață pentru trandafiri, deoarece această florărie este importator direct și are propriile sere de trandafiri în Ecuador.