monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Cât de important este să facem apel în timp util la o firmă de servicii funerare? (P)

Atunci când se întâmplă să pierdem pe cineva apropiat, clipele funeste și momentele triste vin că o negură, care planează amenințătoare asupra destinelor noastre.

Drept urmare, este important să fim puternici în aceste momente și să ne păstrăm cumpătul, pentru a nu cădea pradă disperării.
Foarte des se întâmplă, însă, ca stresul dat de plecarea dintre noi a unei persoane dragi, alături de programul încărcat, precum și birocrația încâlcită, să ne pună piedici în organizarea propice a înmormântării. Din această cauză, cea mai bună soluție este să apelăm la o firmă cu experiență, ce oferă servicii funerare de calitate, de îndată ce a survenit decesul.


Care sunt avantajele aduse de o firmă de servicii funerare?

În primul rând, va trebui să acordăm atenția cuvenită Legislației în curs. În ultimii ani, prevederile ce țin de ritualul înmormântării au devenit mult mai stricte, motiv pentru care este indicat să cerem ajutor specializat de la firma de servicii funerare.
De exemplu, imediat ce a survenit decesul, va trebui să faceți apel la firma de servicii funerare, care va trimite de îndată un medic specialist pentru a face constatarea decesului. În urmă constatării, acesta va emite un certificat medical constatator de deces (CMCD).
Acest certificat este deosebit de important, iar fără el nu vom putea obține ajutorul de înmormântare, care anul acesta s-a majorat cu 1.000 de Lei. De asemenea, va trebui să aveți și talonul de pensie (dacă persoană plecată dintre noi era pensionară) sau asigurarea, precum și o cerere scrisă, cartea de identitate și o dovadă a legăturii dumneavoastră cu persoană decedată. Nu uitați nici de facturile serviciilor pe care le-ați comisionat, care fac dovada cheltuielilor de înmormântare.
În cazul în care decesul a survenit în altă țară, este indicat să faceți apel la o firmă de servicii funerare ce oferă servicii de repatriere, într-un interval de timp cât mai scurt.

Ce importantă au serviciile funerare acordate NON-STOP?

Multe case de pompe funebre pot pretinde că au program NON-STOP, însă doar o mică parte vă pot pune la dispoziție specialiștii de care aveți nevoie, dar și consultanța necesară, 24/24, în orice zi a săptămânii. Astfel, doar o firma serioasă de servicii funerare va putea interveni rapid în cazul unor schimbări de ultim moment sau ne va oferi consultanța de care avem nevoie, în orice moment al zilei, cu empatie și profesionalism.
Mai mult, există prevederi legale, intrate în vigoare odată cu aderarea la Uniunea Europeană, ce trebuie respectate în prezent. Spre exemplu, procedura de îmbălsămare poate fi făcută acum doar de către persoane autorizate și calificate în domeniu. Prin urmare, firma de servicii funerare va putea prelua această responsabilitate, alături de o serie de alte operațiuni specifice, însă dificile pentru cei apropiați: toaletarea, îmbrăcarea și transportul persoanei decedate la morgă, la capelă sau la cimitir.
Alături de aceste facilități, firma de servicii funerare va respecta întocmai datinile și tradițiile românești, cum ar fi parastasul. Astfel, veți avea la dispoziție o gama completă de pachete pentru înmormântare, de dulce sau de post, precum și obiectele tradiționale necesare acestui ritual, precum ștergare, lumânări, colaci, colivă și multe altele. De asemenea, firma de servicii funerare vă va pune la dispoziție și aranjamentele florale, ce pot fi personalizate cu mesajul dumneavoastră de rămas bun.
În concluzie, este important să acționăm rapid, înainte de a ne lasă copleșiți de griji și de tristețe. Puteți face apel la o firmă de servicii funerare oricând, iar agenții se vor îngriji cu profesionalism și experiență de tot ceea ce înseamnă o înmormântare, pentru ca persoana trecută în neființă să aibă parte de o trecere cât mai lină!