Actualitate

Dan Tarcea despre afișele antisemite din Cluj: “Nu știu nimic și nici nu am avut nicio sesizare”

Afișele cu accent antisemit lipite recent prin centrul orașului, prin care cetățenii sunt îndemnați să boicoteze finala concursului Eurovision de la Tel Aviv, au stărnit un val de revoltă în rândul comunității evreiești din Cluj-Napoca.

Preşedintele Comunităţii Evreilor Cluj-Napoca, Robert Schwartz a declarat luni că a sesizat SRI, Primăria și Ambasada Israelului cu privire la apariția în Cluj-Napoca a unor afișe cu mesaj antisemit. Viceprimarul Dan Tarcea, prezent azi într-o emisiune radiofonică, a declarat că nu a fost înregistrată nicio sesizare până în această dimineață cu privire la problema semnalată de Robert Schwartz.

Totodată, viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, consideră gestul lipirii afișelor cu mesaje antisemite ca fiind o acțiune deplasată iar municipalitatea nu tolerează asemenea comportamente.


"Nu știu nimic și nici nu am avut nicio sesizare la Poliția Locală până în acest moment. Oricum, mi se pare deplasat să pui asemenea afișe. Municipiul Cluj-Napoca nu tolerează asemenea comportamente și ne dezicem total de asemenea practici și de antisemitism. Mi se pare, în secolul în care trăim, să ai asemenea practici, mi se par total deplasate. Cei care le-au observat să facă sesizări și la Poliția Locală și la Poliția mMunicipiului, peste tot. Toate organele abilitate să vadă pentru că eu, unul, nu tolerez așa ceva și nici municipiul Cluj-Napoca nu tolerează asemenea apucături. Cred că nici clujenii nu tolerează asemenea practici", a afirmat Dan Tarcea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter