Actualitate

Dr. Vlaicu Ciprian, medic erou al Policlinicii fără plată din Cluj-Napoca! Proiectul care a salvat mii de pacienţi împlineşte 25 de ani

Policlinica fără plată, care funcţionează de 25 de ani la Cluj-Napoca, este o iniţiativă unică în România, care pune 32 de medici voluntari în serviciul celor săraci din oraş şi din regiune.

Doctorul Vlaicu Ciprian este unul dintre membri relativ noi ai Policlinicii fără plată din Cluj-Napoca, iar după doi ani în care a oferit consultaţii gratuite în zilele de miercuri a primit titlul de medic erou al organizaţiei.

"Dl dr. Vlaicu Ciprian consultă de doi ani și jumătate la Policlinica fără plată. Specialitatea dânsului este medicină generală și consultă de obicei săptămânal în ziua de miercuri. Își îngrijește pacienții cu multă grijă, de multe ori străduindu-se să-i ajute dincolo de actul medical. Îi mulțumim pentru că face parte din corpul nostru de medici voluntari și pentru aderarea la principiile noastre de voluntariat și caritate. În anul în care împlinim 25 de ani, îl numim cu mult drag medic erou al Policlinicii fără plată.", a fost mesajul Policlinicii îndreptat spre medicul voluntar.


Policlinica oferă şi medicamente gratuite, eliberate pe baza unor reţete date de medicii de aici. Există în incintă o farmacie proprie, care funcţionează 4 ore pe zi.

Cei 32 de medici voluntari îşi oferă serviciile în 15 specialităţi: cardiologie, chirurgie, dermatologie, endocrinologie, ginecologie, medicină internă, medicină generală, nefrologie, neurologie, oftalmologie, ORL, ortopedie, pneumologie, psihiatrie, psihologie. Policlinica ofertă, în cadrul programului de la 9 la 16, tratamente (mici intervenţii chirurgicale, pansamente, aerosoli, spălături auriculare, injecţii, infiltraţii, perfuzii) şi examinări medicale (ecografii abdominale, ginecologie, tiroidă, părţi moi, EKG, măsurarea tensiunii arteriale, determinarea glicemiei).

abonare newsletter