Actualitate

Minciună marca Consiliului Judeţean? Clujana aşteaptă de 6 luni să se mute în Tetarom

Anul trecut, în decembrie, Consiliul Judeţean plătea 4,6 milioane euro pentru mai multe active aflate în patrimoniul Clujana. Cu acea ocazie, conducerea forului judeţean se lăuda că “brandul și istoria fabricii Clujana va continua cu mutarea liniilor de producție într-un spațiu nou, în una din halele nou construite în Parcul Industrial Tetarom de pe Tăietura Turcului”.

Clujana urmează să predea spaţiile către Consiliul Judeţean şi cel mai probabil fabrica va plăti chirie pentru halele pe care le va folosi în continuare, până la relocarea în Tetarom.

Nouă imobile, terenuri și construcții, deținute de fabrica de încălțăminte, respectiv birouri, spații comerciale, curți și hale de producție, au trecut în proprietatea județului Cluj. Suma achitată de Consiliul Județean pentru cumpărarea acestor active a fost de 22 milioane de lei.


Conform contractului de vânzare-cumpărare, toate cele nouă imobile, în suprafață totală de 9.929 mp, vor fi predate către Consiliul Județean în maxim 90 de zile. Intenția forului administrativ județean referitoare la aceste imobile este aceea de reconversie a lor în diverse spații administrative pentru Consiliul Județean și pentru entitățile subordonate, a căror activitate se desfășoară în clădiri închiriate. Astfel, se dorește ca în clădirile achiziționate acum să fie relocate birouri și spații de arhivare pentru Centrul Militar Zonal Cluj, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Cluj sau pentru Filarmonica Cluj, instituții care în acest moment plătesc chirii în valoare totală de peste 650.000 lei anual.

Producătorul de încălţăminte Clujana, care a acumulat datorii de peste 13 milioane de lei, a intrat în insolvenţă în 2017. Clujana a încheiat primul semestru al anului 2017 cu pierderi de 3,35 milioane lei, de 2,7 ori mai mari faţă de cele din perioada similară a anului trecut. La finele lunii iunie 2017, Clujana avea datorii de 13,91 milioane lei, din care 4,9 milioane lei la bugetul de stat şi 6,95 milioane lei la bugetul asigurărilor sociale.


În ianuarie 2019, Casa de Insolvenţă Transilvania anunţa că planul de reorganizare al producătorului de încălţăminte Clujana a fost aprobat de creditori, strategia pentru perioada următoare vizând şi deschiderea a opt noi magazine.

“În trei luni de la aprobarea planului, Clujana va ieși din insolvență. Clujana a înregistrat în lunile octombrie-noiembrie 2018 o dublare a vânzărilor în magazine și o triplare a vânzărilor în rețeaua de distribuție din țară. Setul de măsuri inițiate în perioada de observație au avut un efect imediat –  ritmul de creștere al vânzărilor ne-a depășit așteptările, iar cele două magazine au început să genereze profit operațional. Conform legii, după ieșirea din procedura insovenței, conducerea companiei va fi preluată de către Consiliul de Administrație Clujana SA, condus de către directorul general al companiei”, spun reprezentanții Casei de Insolvenţă Transilvania.


Angajat Clujana

Firma este în insolvenţă şi angajaţii nu şi-au primit salariile din luna februarie, iar acum urmează noi disponibilizări de personal. Era vorba că firma Clujana se va muta în Tetarom I şi vor fi deschise 8 noi magazine. Dar toate-s minciuni gogonate. Terenul şi clădirile au fost vândute cu 4,6 milioane de euro, dar banii sunt blocaţi de casa de insolvenţă. Va dispărea una dintre ultimele firme din Cluj. Bravo, domnule director al Clujanei

Ultimele Stiri
abonare newsletter