Actualitate

Gata vacanţa. Elevii se întorc, luni, la cursuri. Poliţia: “Circulaţi cu transportul în comun”

Elevii şi preşcolarii se întorc, luni, din vacanţa de primăvară, care a început în data de 20 aprilie şi s-a încheiat duminică, 5 mai. Poliţiştii rutieri atrag atenţia că valorile de trafic vor creşte odată cu revenirea elevilor la cursuri şi recomandă cetăţenilor să circule cu transport în comun.

Elevii încep, luni, cursurile după vacanţa de primăvară (20 aprilie - 5 mai 2019).

Potrivit structurii anului şcolar 2018-2019, cursurile de anul acesta însumează, în total, 34 de săptămâni. Semestrul al II-lea, care a început în data de 11 februarie 2019, se va încheia în data de 14 iunie, când începe vacanţa de vară.


„Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019”, informează Ministerul Educaţiei.

Poliţiştii atrag atenţia că, odată cu începerea cursurilor, valorile de trafic vor fi ridicate.


„Odată cu reînceperea scolii, valorile de trafic vor creşte considerabil, în special în zona unităţilor de învăţământ. Principala recomandare adresată cetăţenilor este să opteze pentru mijloacele de transport în comun, în detrimentul autoturismelor personale”, precizează poliţiştii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter