Actualitate

Pompierii asigură protecția de sărbători. Amenzi de mii de lei în urma neregulilor găsite

Peste 150 de pompieri vor fi zilnic la datorie în perioada Sărbătorilor de Paște pentru a asigura misiunile de protecție a populației din județul Cluj.

Sunt pregătite în permanență pentru intervenție 108 autospeciale și mijloace tehnice pentru stingerea incendiilor, descarcerare, SMURD, căutare-salvare, precum și alte tipuri de tehnică.

În perioada premergătoare Sărbătorilor de Paște, au fost desfășurate verificări pe linia prevenirii incendiilor la biserici și unități de cazare. Pompierii militari au derulat recunoașteri și controale la lăcașurile de cult și la spațiile destinate cazării persoanelor, unde se preconizează aflux mare de persoane. Nu au fost identificate nereguli grave care să impună oprirea funcționării, însă au fost aplicate trei amenzi, în cuantum de 11.500 lei, și au fost acordate 20 de avertismente privind nerespectarea regulilor privind fumatul, întreținerea și utilizarea instalațiilor de alimentare cu energie electrică și a mijloacelor de primă intervenție.


Inspectorii de prevenire au avut în atenție dotarea cu stingătoare, menținerea liberă a căilor de evacuare, respectiv de acces cu autospecialele de stingere, utilizarea corectă a instalațiilor electrice și posibilitatea utilizării hidranților exteriori în cazul unui incendiu. Pe timpul acțiunilor preventive, a fost instruit personalul clerical asupra modalităților practice de coordonare a evacuării enoriașilor, dar și asupra utilizării stingătoarelor de incendiu dispuse în interiorul lăcașelor de cult.

Ultimele Stiri
abonare newsletter