monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Învață cum să alegi cele mai frumoase candelabre pentru locuința ta! (P)

Se spune că fiecare cameră a unei locuințe are în spate o poveste, gândită fie de specialiștii în design interior, fie de proprietar.

Dacă ești genul de persoană căreia îi place să își pună amprenta pe fiecare colț din încăpere, atunci cu siguranță îți dorești să ai candelabre în casă. Disponibile într-o varietate de modele, aceste corpuri de iluminat conferă o tușă de prestigiu și rafinament oricărui loc. Pentru a fi sigur că le-ai încadrat în decorul perfect, iată la ce aspecte trebuie să fii atent!

Lasă-le să strălucească

Atunci când alegi candelabre pentru casa ta, cu siguranță știi deja în ce camere le vei poziționa. Aceste corpuri de iluminat se potrivesc cel mai bine în camera de zi și în dormitor, întrucât sunt impunătoare și atrag atenția încă de la prima vedere. Așază-le în centru, deasupra mesei sau a patului, pentru a crea un efect vizual de excepție. În caz că îți plac modelele cu un design sofisticat, lasă-le să strălucească și completează decorul cu un mobilier simplu, de bun-gust.

Alege dimensiunea corectă

Înainte de a achiziționa candelabre, este bine să te orientezi după model în funcție de proporțiile camerelor în care vor fi instalate. Adună înălțimea unui perete cu lățimea lui și împarte la 10. Acest număr ar trebui să reprezinte diametrul candelabrului. Cât despre înălțime, aceasta ar trebui să fie ajustabilă cu ajutorul unui lanț care ridică sau coboară candelabrul.

Încadrează-le în stilul camerei

Să spunem că încăperile din locuința ta sunt decorate în stil rustic, iar tu îți dorești candelabre moderne. Poți avea accente contrastante, atât timp cât știi cum să integrezi fiecare obiect în parte, astfel încât toate să fie într-o armonie estetică. În magazinele specializate, există o multitudine de modele de candelabre, așa că sigur vei găsi cel puțin unul care să se potrivească cerințelor tale. Cele mai căutate sunt candelabrele din metal și din sticlă.

Pune preț pe detaliul cromatic

Astăzi, poți întâlni candelabre într-o varietate de culori, întrucât paleta cromatică a acestor corpuri de iluminat este extrem de permisivă. Alege nuanțele care se încadrează ușor în stilul deja existent al camerei, astfel încât să păstrezi un echilibru vizual. Spre exemplu, într-o cameră amenajată în stil minimalist, un candelabru alb, gri sau argintiu se va potrivi perfect cu celelalte piese. Pe de altă parte, pentru o încăpere cu aer vintage, în care se află piese de mobilier de colecție, în culori închise, poți opta pentru candelabre din alamă.

Dacă ții cont de aceste detalii simple, dar de efect, locuința ta își va schimba complet aspectul, cu ajutorul unor candelabre. Pentru a fi sigură că ai ales cele mai bune corpuri de iluminat, magazinul online eOrion.ro te așteaptă cu o colecție impresionantă de lustre și candelabre menite să îți înfrumusețeze livingul sau alte spații. Dincolo de faptul că sunt foarte ușor de integrat în orice decor din locuință, lumina strălucitoare oferită de candelabre va fi detaliul final care va pune în valoare fiecare încăpere.