Actualitate

Accident feroviar pe ruta Cluj-Napoca–Bistrița. 17 copii erau în tren în momentul impactului

Un accident deosebit de grav între un camion și un tren a avut loc, joi după-amiază, pe ruta feroviară Cluj-Napoca–Bistrița, fiind răniți cinci pasageri ai garniturii.

Un camion care transporta material lemnos a fost lovit de un tren, la trecerea la nivel cu calea ferată, în apropierea orașului Beclean (județul Bistrița-Năsăud). Conform primelor date, în tren se aflau aproximativ 60 de persoane, inclusiv un grup organizat de 17 copii. Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, la locul accidentului care s-a petrecut în jurul orei 13:00 au fost trimise echipaje de descarcerare grea, de prim ajutor și terapie intensivă mobilă. Din fericire, nicio persoană nu a rămas încarcerată, iar șoferul TIR-ului nu prezenta leziuni.

Trei adulţi şi doi minori au fost însă răniţi în urma impactului violent, toate cele cinci persoane fiind conştiente, cooperante, cu leziuni ce aparent nu le pun viaţa în pericol. Cu toate acestea, victimele au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportate la spital (trei la CPU Beclean, două la UPU-SMURD Bistrița).


Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, traficul, atât cel feroviar cât și cel rutier pe DJ 172 A spre comuna Nușeni, a fost blocat, iar polițiștii de la Rutieră și de la Transporturi Feroviare din Beclean au acționat pentru a acorda sprijin victimelor și pentru a dirija circulația pe rute ocolitoare. Se fac cercetări pentru a stabili cauza și împrejurările în care a avut loc accidentul.

Etichete: Feroviar tren
Ultimele Stiri
abonare newsletter