Actualitate

Teatrul de Păpuși „Puck”, pe scena unui festival internațional. Duminică, „Croitorașul cel Isteț”

Spectacolul nonverbal „Strada cu îngeri” va fi prezentat vineri, 19 aprilie în cadrul festivalului „Sub căciula lui Guguță” din Chișinău, Republica Moldova. La sediul Teatrului Puck se va juca duminică, 21 aprilie, spectacolul „Croitorașul cel Isteț”, în regia Emiliei Nechita.

„Strada cu îngeri”, spectacol distins cu importante premii la festivaluri din țară și străinătate, ilustrează legătura dintre oameni și îngeri, abordând teme ca bunătatea, frumusețea și credința în mai bine. Acum, spectacolul în regia, scenariul și scenografia lui Decebal Marin va ajunge și pe scena Teatrului Municipal de Păpuși „Guguță” din Chișinău. Festivalul „Sub căciula lui Guguță” se află la cea de-a 10-a ediție (între 15 și 22 aprilie), iar piesele vor fi prezentate de 23 de trupe de păpușari din opt țări: România, Ucraina, Rusia, Belarus, Bulgaria, Estonia, Kazahstan și Republica Moldova.

„Îngerii sunt foarte prezenți în viețile noastre, chiar dacă nu suntem destul de deschiși să simțim inspirația și protecția pe care ni le dăruiesc. Fiecare dintre noi are parte de miracole cotidiene: avem momente de iluminare, momente de inspirație, când ni se pare că simțim atingerea angelică a lumii spirituale", spunea regizorul Decebal Marin înaintea premierei din ianuarie 2017. Distribuția este formată din Andreea Bolovan, Ion Iurcu, Robert Gutunoiu și Andra Ștefan. Păpușile sunt realizate de Ion Bătăiosu și Decebal Marin, iar muzica este semnată de Traian Păcurar.


De asemenea, la sediul Teatrului de Păpuși „Puck” (str. I. C. Brătianu, nr. 23) va fi prezentat duminică, 21 aprilie, de la orele 11:00 și 12:30, spectacolul „Croitorașul cel Isteț”, după Frații Grimm, în scenariul și regia Emiliei Nechita. Scenografia este semnată de Relu Pene. Vor juca Laura Corpodean și Iulian Lungu. Spectacolul se joacă în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Descoperindu-şi puteri nebănuite, „că doar nu e puţin lucru să omori şapte muşte dintr-o lovitură”, Croitoraşul cel Isteț pleacă în lumea largă pentru a se lăuda cu isprava lui. Aflat în încercarea de a se întrece în putere cu Uriaşul Bebe şi cu Marele Uriaş, acesta realizează că, de fapt, adevărata lui forţă stă în ascuţimea minţii. Astfel, pe drumul de întoarcere către casă, încântat de a doua sa mare victorie, acesta le spune tuturor celor pe care îi întâlnește în cale că în viață „nu contează înălțimea, ci contează istețimea!”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter