Actualitate

Polițiștii din Florești au aplicat 3.808 de sancțiuni în 2018! Oamenii legii sunt clar depășiți din punct de vedere numeric

Oficialii Poliției din Florești au realizat un raport amplu prin care se prezintă în detaliu activitatea desfășurată de polițiștii locali în 2018, iar cifrele arată un deficit important de personal.

Poliția Locală din Florești a aplicat în ultimul an 3.808 de sancțiuni cu o valoare totală de 1.191.724 de lei și au fost acordate 1.407 avertismente, ceea ce demonstrează o bună înțelegere a lucurilor din partea organelor legii.

Conform analizei, raportul polițist local/locuitor al comunei este de aproximativ 1 la 2.308 locuitori, iar dacă analizăm doar cifrele oficiale raportul este de 1 la 1.505. Din punct de vedere legislativ, raportul trebuie să fie 1 polițist la 1.000 de locuritori.


„Având în vedere raportul dintre populația care locuiește efectiv în comună, raportul polițist local/locuitor al comunei este de aprox. 1 polițist la 2308 locuitori. Dacă ne raportăm la populația cu domiciliul stabil, rezultă un raport de: 1 polițist la 1.505 locuitori. Din punct de vedere legislativ, în cadrul poliției locale raportul prevăzut este de 1 polițist la 1.000 locuitori”, se arată într-un comunicat de presă remis de instituție.

Cifrele arată o criză importantă de personal în cadrul Poliției Locale din Florești, iar acest lucru s-ar putea resimți la nivelul siguranței în rândul locuitorilor din comună.

abonare newsletter