Actualitate

Lotul Câmpia Turzii–Chețani, în pericol să rămână fără constructor! Cuc, nemulțumit: „Nu tolerez un astfel de comportament!”

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, s-a declarat, marţi, „profund nemulţumit” de evoluţia lucrărilor de pe Lotul 4 Câmpia Turzii - Cheţani, de pe Autostrada Transilvania, cu o lungime de 15,6 kilometri.

Din acest motiv, antreprenorul Straco a fost convocat la discuţii cu conducerea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Am vizitat în primă fază tronsonul Iernut-Cheţani, constructorul este în termen, este mobilizat, am văzut că se lucrează intens la grinzile podurilor, deci termenele vor fi respectate şi a menţinut termenul de a da în circulaţie acest tronson la sfârşitul anului 2019. Nu sunt probleme de finanţare, probleme administrative, totul decurge conform graficului. La cel de-al doilea lot, pe care l-am vizitat, pot să spun că sunt profund nemulţumit de modul în care s-a mobilizat constructorul, mâine va veni la domnul Neaga (n.red. șeful CNAIR) antreprenorul de pe Cheţani-Câmpia Turzii pentru a avea o discuţie foarte aplicată. A avansat faţă de prima vizită (n.red. din martie), dar mobilizarea pe care o văd în şantier este nesatisfăcătoare şi nu o să tolerez un astfel de comportament în condiţiile în care ministerul, statul român, este partener onest în relaţia pe care o avem cu constructorii. Mâine (n.red. miercuri) domnul Neaga a convocat antreprenorul şi, dacă nu se mobilizează, cu siguranţă vom trece la etapa următoare, probabil reziliem contractul”, a declarat ministrul Răzvan Cuc, după ce a verificat stadiul lucrărilor de pe loturile 3 şi 4, între Iernut şi Cheţani şi Câmpia Turzii – Cheţani, cu o lungime totală de 33,5 kilometri.


Autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureş este împărţită în patru loturi: Lotul 1, între Ungheni şi Ogra, având o lungime de 10,1 kilometri, Lotul 2, pe porţiunea cuprinsă între Ogra şi Iernut, având o lungime de 3,6 kilometri, Lotul 3, între Iernut şi Cheţani, cu o lungime de 17,9 kilometri, iar Lotul 4 Câmpia Turzii - Cheţani are o lungime de 15,6 kilometri.

Două din cele patru tronsoane ale autostrăzii Ungheni - Câmpia Turzii, situate între Ungheni şi Iernut, cu o lungime totală de circa 14 kilometri, au fost date în folosinţă în luna decembrie 2018. Finanţarea lucrărilor este asigurată în proporţie de 75% prin Programul Operaţional Infrastructura Mare şi restul de 25%, de la bugetul de stat, iar finalizarea lucrărilor este prevăzută pentru sfârşitul acestui an.

Ultimele Stiri
abonare newsletter