monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Protecția datelor cu caracter personal, o prioritate pentru antreprenori (P)

Precizările expertului DPO, din partea Romania Data Protection (romaniadataprotection.com), Andrei-Mihai KOZA

A trecut aproape un an de la data intrării în vigoare a Regulamentului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, însă foarte puține societăți au făcut într-adevăr demersurile necesare pentru a se pune în conformitate cu acest regulament european.

În esență, toți actorii circuitului economic care prelucrează date cu caracter personal (nume, prenume, data nașterii…) ale clienților, salariaților, colaboratorilor sunt afectați de această nouă reglementare, trebuind să se conformeze cu procedurile ce ar urma a fi implementate.

Neaplicarea dispozițiilor noului Regulament 679/2016 poate să atragă consecințe grave pentru societăți mai ales în plan financiar, deoarece amenzile pot însuma mii de euro, chiar milioane de euro, existând deja amenzi care au distrus afaceri rentabile. De ceva timp se observă apariția mai multor ”specialiști” care vă permit punerea în conformitate rapid, adesea sub forma unui KIT contra unei sume de bani destul de importantă, aceștia neavând nicio răspundere apoi în ceea ce privește implementarea procedurilor necesare care apar ulterior sau care se impun din anumite considerente.

Totuși, este bine de știut că punerea în conformitate a unei societăți cu prevederile GDPR nu se poate face fără o urmărire pe termen lung și fără a avea un interlocutor care să vă poată ajuta și informa cu ultimele cerințe sau eventuale necesități. De aceea, echipa Romania Data Protection (romaniadataprotection.com)  vă garantează o asistență pe termen lung și o veritabilă susținere a societăților situate pe teritoriul României. Pentru noi, este esențial ca agenții economici să poată asigura protecția datelor cu caracter personal ale partenerilor, personalului intern, precum și ale altor persoane terțe.