Actualitate

Bugetul Clujului a fost votat. Promisiuni pentru finalizarea celor mai importante obiective

326 milioane euro este bugetul municipiului Cluj-Napoca pe anul 2019. Primarul Emil Boc a făcut o listă cu cele mai importante obiective care vor fi finalizare în perioada următoare.

Lista obiectivelor de investiţii pe anul 2019 cuprinde de la reabilitare/modernizare/extindere şcoli şi grădiniţe, construire de noi creşe (Donath şi Grigore Alexandrescu), locuinţe sociale, parkinguri la construcţii de poduri, bani pentru amenajarea malurilor Someşului şi alocări bugetare (din nou) pentru cele mai vechi proiecte ale Primăriei (vezi Centrul Cultural Transilvania sau alunecările de teren din Lomb).

“Bugetul asigură în continuare susținerea celor mai importante direcții de dezvoltare ale orașului nostru, consolidarea orașului ca și hub al inovării, un puternic centru de inovare și IT, un oraș extrem de preocupat de creșterea calității vieții cetățenilor, de la educație la infrastructură, de la mediu la sănătate, de la siguranță la ordine și liniște publică. Vrem să confirmăm în continuare statutul Clujului de oraș magnet, oraș care atrage, dar în același timp de oraș în care nimeni nu este lăsat în urmă. Pentru prima dată vom avea bani în bugetul local pentru cumpărarea de locuințe sociale astfel încât să venim în completarea celorlalte proiecte sociale pe care le avem, sprijinul prin locuințe sociale, sprijinul prin acordarea chiriei. Vom aloca resurse financiare pentru ca orașul nostru să fie un oraș sigur. Elementul de siguranță devine tot mai important pentru atragerea investitorilor în oraș”, a spus Boc la ședința extraordinară de Consiliu Local de luni.


Edilul promite finalizarea de parkinguri și “eforturi” pentru descongestionarea traficului.

“Nu uităm de calitatea mediului cultural, un oraș vibrant care să aibă viață și dinamică prin multitudinea de evenimente și nu în ultimul rând aspecte ce țin de educație și sănătate. Investim consistent în tot ce înseamnă educație, burse, infrastructură, finanțarea școlilor, facilități de transport și dotarea cu echipamente moderne a tuturor școlilor. A treia prioritate este cea legată de infrastructura de bază. Finalizarea parkingurilor, finalizarea demersurilor ce țin de centura metropolitană, deschiderea proiectului ce vizează trenul metropolitan și metroul, eforturi pentru descongestionarea traficului, prioritizarea transportului în comun, achiziționarea de mijloace moderne nepoluante, tot ce înseamnă componentă verde, protecția mediului, găsirea de soluții pentru cetățeni de a se bucura de un oraș prietenos”, a mai spus edilul Clujului.


Potrivit lui Emil Boc, principalele obiective în perioada 2019-2020 sunt:

Finalizarea studiului de fezabilitate, autorizației de construcție pentru centura metropolitană
Locuințe sociale Ghimeșului
Parkingurile Primăverii nr. 8, nr. 20 Mogoșoaia 9, Hasdeu
Finalizarea studiilor pentru lărgirea Moților, Calea Mănăștur, Uzinei Electrice pentru prioritizarea transportului în comun
Reabilitarea podurilor Fabricii, Porțelanului, Garibaldi
Lărgirea străzii Bună Ziua
Finalizarea lucrărilor la Turnul Pompierilor
Achiziționarea pentru ISU a unui cort de acordare de acordare a primului ajutor cu toate dotările
Modernizarea principalelor parcuri: Ștefan cel Mare, Caragiale, 14 Iulie, Între Lacuri


"Vom începe procedura despăgubirilor pentru realizarea Parcului Est, avem resurse financiare puse în buge", a mai spus Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter