Actualitate

VIDEO. Ungureanu trage un semnal de alarmă: „Centrul Regional de Transfuzii nu are generator în caz de urgență”

Emanuel Ungureanu, deputat USR, a făcut un apel public la adresa ministrului Sănătății, Sorina Pintea, prin care cere alocarea unei sume de bani pentru achiziţionarea unui generator în caz de urgenţă la Centrul Regional de Transfuzii din Cluj-Napoca.

Politicianul a avut o intervenţie, live pe facebook, în care a enumerat o serie de lipsuri din cadrul Centrului Regional de Transfuzii din Cluj-Napoca. Ungureanu a îndemnat ministrul Sănătății să aloce aproximativ 50.000 de euro pentru un generator care să fie pus în funcțiune în cazul unor pene de curent.

Conform celor spuse de Ungureanu, în acest moment un astfel de generator lipsește, iar în cazul unei pene de curent tot sângele din Centrul de Transfuzii din Cluj-Napoca devine inutilizabil. Politicianul a enumerat și alte lipsuri pe care le are această unitate și a cerut sprijin din partea Sorinei Pintea.


Reprezentanții Centrului de Transfuzii din Cluj-Napoca, au confirmat spusele deputatului USR, adăugând că există promisiuni în acest sens din partea Ministerului Sănătății:

„Da, este adevărat că avem anumite lipsuri, inclusiv acest generator. Am făcut o sesizare către Ministerul Sănătății și am primit promisiunea că se vor rezolva lucrurile până la finalul anului”, a declarat pentru Monitorul de Cluj Adriana Sime, managerul Centrului de Transfuzii.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter