Actualitate

Pază pentru Alin Tişe de 32.000 de euro împotriva “atacurilor teroriste”. Agentul de pază, dotat cu fluier şi lanternă

Consiliul Județean Cluj este pregătit să arunce pe geam peste 32.000 de euro pentru servicii de pază a sediului instituției cu toate că are în subordine o societate proprie de pază și protecție care în acest moment se îndreaptă spre faliment.

În acest sens, un anunț de achiziție a fost postat pe site-ul CJ Cluj. Instituția caută un agent responsabil cu asigurarea serviciilor de pază timp de 24 de ore din 24 pentru asigurarea protecţiei şi supravegherii sediului Consiliului Judeţean situat pe Calea Dorobanţilor.

Valoarea estimată aferentă perioadei 1 mai – 31 decembrie este de 102.900 lei fără TVA, dar în cazul în care se optează pentru suplimentarea serviciilor până la nivelul maxim 4 luni valoarea estimată aferentă perioadei 1 mai 2019 -30 aprilie 2020 este de 153.720 lei fără TVA.


Potrivit caietului de sarcini, paza și intervenția trebuie să fie asigurată de către o societate comercială specializată în serviciul de pază și trebuie să asigure protecţia obiectivului și asigurarea controlului accesului în spaţiile Consiliului Județean.

“Prin serviciile de pază solicitate se asigură paza sediului instituţiei împotriva accesului neautorizat sau a ocupării abuzive, paza amplasamentului împotriva furturilor, a distrugerilor, incendiilor etc, paza bunurilor, detectarea substanţelor, armelor, explozibililor care pot provoca pagube, furnizarea de către agentul de pază a informaţiilor legate de incidente apărute în timpul serviciului, acordarea de sprijin în caz de calamităţi sau atacuri teroriste, asigurarea ordinii şi liniştii în interiorul şi exteriorul obiectivului etc. La primirea unui semnal de alarmă de la obiectiv trebuie alertat şi dirijat cel mai apropiat echipaj de intervenţie rapidă. Timpul de intervenţie rapidă va fi maxim 15 minute”, menţionează caietul de sarcini.


Documentul citat mai menţionează şi faptul că agentul de pază va avea următoarele dotări minime obligatorii: uniformă, baston de cauciuc, pulverizator, fluier, lanternă, telefon mobil.

Serviciul de pază se asigură 24 ore/zi, de luni până duminică inclusiv.


Societatea Pază și Protecție SRL, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean, se află într-o situaţie dezastruoasă şi se află la un pas de insolvenţă. Conducerea societății nu a dat cifrele exacte pentru a vedea dimensiunea dezastrului, preferând să înșire niște propoziții de tot râsul.

“Datoria scadentă către ANAF a fost de 1.489.637 lei. Personalul a fost redus la maxim, în prezent fiind un număr de 6 persoane. Cheltuielile sunt mai mari decât veniturile, deși s-au redus la minim cheltuielile societății. S-a reușit încheierea de noi contracte de pază și anume contractul pentru Tetarom IV și pentru Castelul Răscruci, Centrul Agro Transilvania și Colegiul Național Pedagogic Gheorghe Lazăr. Am încercat să reducem la minim cheltuielile societății cu furnizorii”, se arată în raportul societății pe anul trecut.


Societatea de Pază și Protecție SRL și-a calculat un profitul brut pentru anul 2018 de 1.000 de lei și cheltuieli de 3 milioane de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter