Actualitate

Schimbări în administrația Aeroportului. Demisie după doar câteva săptămâni!

Reprezentanta Ministerului Finanțelor Publice (MFP) din Consiliul de Administrație (CA) al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj și-a anunțat demisia, după doar câteva săptămâni petrecute în funcție.

Noi schimbări în Consiliul de Administrație al Aeroportului. Noi schimbări în Consiliul de Administrație al Aeroportului.

„Prin adresa înregistrată la Consiliul Județean Cluj cu nr.11193/02.04.2019, doamna Alina-Mirela Petre, renunță la mandatul de administrator pe care îl deține în cadrul Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A., conform art.14 lit. (e) din Contractul de mandat nr. 7956/2019: Art. 14 lit. (e) renunțarea administratorului la mandat, din cauze neimputabile, numai cu o notificare prealabilă a mandantului, efectuată cu 30 de zile anterior încetării”, se arată într-o adresă înregistrată la CJ Cluj.

La rândul său, Consiliul Județean Cluj – prin adresa nr. 11531/2019 – solicită desemnarea unui reprezentant din partea Ministerului Finanțelor Publice, pentru Consiliul de Administrație al Aeroportului. „Postul va rămâne vacant până la desemnarea unei alte persoane de către Ministerul Finanțelor Publice, potrivit O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice cu modificările și completările ulterioare”, precizează reprezentanții CJ Cluj.


Alina-Mirela Petre, Daniel Perșu, Diana Angelica Rădulescu și Valentin Grigoriu au devenit administratori în CA al Aeroportului în urma ședinței CJ Cluj din data de 28 februarie 2019. Proiectul de hotărâre a fost supus votului consilierilor județeni, cu toate că acesta nu primise avizul a două comisii, comisia pentru buget-finanțe și comisia pentru patrimoniu.

Fost inspector antifraudă al Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Alina-Mirela Petre este director în Direcția pentru Administrarea Participațiilor Statului în MFP. A reprezentat ministerul în CA al AIAIC în urma deciziei ministrului finanțelor, Eugen Teodorovici. Acum, aceasta va pleca de la aeroportul în data de 2 mai, urmând ca MFP să desemneze noul reprezentant.

Ultimele Stiri
abonare newsletter