monitorulcj.ro Menu

Actualitate

ÎPS Andrei a sfințit capela Secției Exterioare Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla și s-a întâlnit cu deținutele

În data de 11 aprilie a avut loc slujba de sfințire a capelei amenajate în incinta Secției Exterioare din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla.

Slujba de sfințire a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, alături de un sobor de preoți și diaconi. La slujbă au participat angajați ai instituției penitenciare, un grup de femei private de libertate, precum și mai mulți invitați.

Capela, care poartă hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, a fost înființată în urmă cu 5 ani și a fost amenajată prin implicarea directă a părintelui Ioan Simion, preot misionar în cadrul Protopopiatului Cluj II care, începând din anul 2012, a fost desemnat de către ÎPS Andrei, la solicitarea Penitenciarului Gherla, să asigure oficierea slujbelor religioase ortodoxe în duminici și sărbători, în incinta Secției Exterioare Cluj-Napoca.

Capela din cadrul Secției Exterioare Cluj-Napoca are o importanță deosebită în perioada de detenție, fiind destinată atât oficierii serviciilor religioase ortodoxe, cât și desfășurării unor activități moral-religioase și a unor demersuri de reintegrare socială.

La sfârșitul slujbei, ÎPS Andrei, a adresat un cuvânt de învățătura tuturor celor prezenți, i-a conferit titlul onorific de iconom preotului Ioan Simion și a oferit câteva distincții și diplome celor ce au avut un rol însemnat în sprijinirea activităților duhovnicești desfășurate în Penitenciarul Gherla.

După slujbă, ÎPS Andrei a avut o întâlnire cu toate deținutele de la Secția Exterioară Cluj-Napoca. Cu această ocazie le-a adresat acestora câteva cuvinte de învățătura și le-a oferit cărți de rugăciuni si iconițe.