Actualitate

Toalete automate pentru persoanele cu dizabilități în Cluj-Napoca

Două toalete automate pentru persoanele cu dizabilități au fost montate în Cluj-Napoca, iar în viitorul apropiat urmează să fie amplasate alte două.

Patru toalete automate pentru persoanele cu dizabillități, racordabile la utilități (apă, canalizare și energie electrică), au fost achiziționate de către administrația locală. Două dintre ele au fost deja montate, una în Baza Sportivă Gheorgheni și a doua în parcul de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918. Pentru celelalte două toalete automate se lucrează la documentațiile tehnice în vederea obținerii autorizației de construire. Una urmează să fie amplasată în Parcul Central, în zona aparatelor de fitness, iar ultima pe platoul de la Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Toaletele sunt complet automatizate și sunt prevăzute cu sistem de spalare care asigură autocurățarea acesteia dupa fiecare utilizare, nefiind necesară prezența de personal auxiliar.
De asemenea, toaleta dispune de un sistem automat de taxare cu monede de 50 bani, iar tariful pentru o utilizare este 0,5 lei.
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter