Actualitate

Lebedele albe au revenit în Parcul Central

Vedetele Parcului Central din Cluj-Napoca, lebedele albe, au revenit pe Lacul Chios.

De asemenea, perechea de lebede negre vor reveni în Cluj-Napoca, dar abia anul viitor, însoțite de pui, motiv pentru care în acest an sunt îngrijite în condiții speciale.

Lebedele au fost donate Municipiului Cluj-Napoca, în baza unei colaborări între Primăria Cluj-Napoca prin Direcția Ecologie Urbană și Grădina Zoologică Târgu-Mureș.


Pe timpul sezonului rece, lebedele se află în grija RADP Cluj-Napoca, unde dispun de medic veterinar, care le ține sub supraveghere și le hrănește corespunzător: cu amestec de grâu, porumb și salată verde.

„Povestea lebedelor din Parcul Central Cluj-Napoca a pornit de la visul a doi frați ce au copilărit în Cluj-Napoca. Când erau copii, mama acestora le povestea despre lebedele ce trăiau cândva în orașul lor și cât de frumos era Clujul de odinioară. Cei doi nu au uitat imaginea Clujului cu lebede, astfel că, în 2016 s-au decis să se implice, să își transforme visul în realitate. Celor doi frați, Andrei Miclăuș, inginer IT într-un program de cercetare în Germania și Alexandru Miclăuș, student la facultatea de Automatică și Calculatoare din Cluj-Napoca, li s-au alăturat alți trei prieteni: Marius Muste, medic veterinar, Daiana Prodan, medic stomatolog și Alexandru dr. Stermin, șef lucrări la Facultatea de Biologie și Geologie UBB Cluj. Împreună, cei cinci tineri au solicitat și primit sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca pentru inițiativa lor dedicată întregii comunități.


De asemenea, au obținut alături de primărie sprijinul Grădinii Zoologice Târgu Mureș, de unde, cu susținerea directorului Horațiu Gorea, am primit în dar perechea de lebede ce și-au stabilit căminul la Cluj începând cu 1 august 2016”, a scris Emil Boc pe Facebook.

Etichete: lacul chios lebede
Ultimele Stiri
abonare newsletter