Actualitate

Clujenii ies din nou în stradă: „Ne vedem pentru protestul nostru decisiv!”

Protestul de la Cluj-Napoca va avea loc în această seară, la ora 18:00, în Piaţa Unirii. Alte manifestaţii de acest fel sunt anunţate şi în alte oraşe din ţară, inclusiv București.

„Acum 2 ani și 3 luni, actuala coaliție formată din PSD-ALDE a ajuns la guvernare. Prioritatea lor a devenit clară odată cu OUG 13. Prioritatea lor nu a fost nicio clipă dezvoltarea României, a educației, a sistemului de sănătate sau a infrastructurii, ci scăparea infractorilor din partidul lor. De 2 ani, ei luptă pentru a-i scăpa pe condamnați și inculpați de dosare, mai ales pe cei din fruntea partidului, cum sunt Dragnea, Vâlcov, Rădulescu și alții. De asemenea, încearcă să își subordoneze justiția prin modificarea legilor cheie care garantează independența acesteia. Tot de atunci noi luptăm să îi oprim. Acum însă, ne apropiem în mod concret de punctul culminant al lupte, pentru ca România să rămână un stat de drept, cu o justiție independentă și o direcție proeuropeană. În zilele următoare, Tudorel Toader pregătește două OUG-uri cu privire la completele de 5 judecători și promulgarea modificărilor la Codurile Penale.

Liviu Dragnea nu mai are timp. În 15 aprilie sunt toate șansele ca procesul lui să se încheie. În 15 aprilie 2019, judecătorii au dat un nou termen în dosarul DGASPC Teleorman. În 14 aprilie 2019 a fost stabilit și primul termen al apelului în dosarul în care Darius Vâlcov a fost condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare pentru corupție de către completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție. În urma „reformelor” din ultimii doi ani, printre care şi modificările aduse prin OUG nr. 7/2019, care duc la subordonarea politică a justiției, care au pus în pericol statul de drept și integritatea funcției publice, solicităm demisia imediată a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea şi a ministrului Justiţiei, Tudorel (n.red. Toader). În 30 martie, ne vedem alături de restul țării în stradă pentru ceea ce poate fi protestul nostru decisiv!”, se arată într-o postare pe Facebook.

Ultimele Stiri
abonare newsletter