Actualitate

Soţia primarului PSD din Jucu, “unsă” consilier judeţean

Soţia primarului din Jucu va fi validată consilier judeţean în locul avocatei Laura Elena Chiorean, care a fost numită secretar general al Ministrul Afacerilor Externelor.

Adina Gabriela Pojar, soţia primarului din Jucu, Dorel Pojar (PSD), este noul consilier judeţean după demisia din funcţie a Laurei Chiorean, numită la începutul lunii martie secretar general al Ministerului Afacerilor Externe de către premierul Viorica Dăncilă.

Potrivit unui proiect de hotărâre, în urma demisiei Laurei Chiorean, următorul supleant în lista de candidați a Partidului Social Democrat pentru Consiliul Judeţean Cluj a fost Aurel Cherecheş, actualul prefect al judeţului.


Având în vedere că acesta nu mai îndeplinește condițiile de eligibilitate pentru ai fi validat mandatul de consilier județean, întrucât acesta nu mai este membru al Partidului Social Democrat, Pojar Adina Gabriela este următorul supleant. PSD transmite că aceasta are calitatea de membru a Partidului Social Democrat. Drept urmare, se validează mandatul de consilier judeţean al lui Pojar Adina Gabriela, în calitatea acesteia de supleant înscris în lista de candidaţi depusă de Partidul Social Democrat la alegerile pentru Consiliul Judeţean Cluj din data de 5 iunie 2016 în locul de consilier judeţean devenit vacant”, se arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit documentului, Adina Gabriela Pojar va avea şi calitatea de membru în Comisia de specialitate nr. 1–juridică.


Adina Gabriela Pojar a mai ocupat funcţia de director adjunct la APIA, dar, începând cu 2012, a fost şi director adjunct la Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public si Privat al judetului (RAADPP) Cluj, condusă de Mircea Avram. Între timp, Regia a fos desfiinţată.

În 2014, Adina Gabriela Pojar a fost dată afară de la RAADPP Cluj pe motivul că postul pe care îl ocupa a fost desfiinţat, ea eneficiind de o perioadă de previz de 20 de zile, nu de 30 de zile conform contractului său de muncă. Ulterior, RAADPP Cluj a emis o decizie de încetare a contractului de muncă prin care Pojar a fost concediată.


Împotriva deciziei de concediere, femeia a făcut plângere la Tribunalul Cluj, iar magistraţii au decis anularea deciziei RAADPP, reintegrarea în funcţia deţinută anterior, precum şi plata unei despăgubiri egale cu drepturile salariale restante, indexate, majorate, reactualizate şi cu celelate drepturi de care a beneficiat.

Astfel, în luna decembrie 2015, conturile RAADPP Cluj au fost executate silit, achitându-se suma de 65.601 lei reprezentând drepturile salariale pentru perioada decembrie 2014-decembrie 2015, cheltuieli de judecată şi cheltuieli de executare silită.


Ulterior, RAADPP Cluj s-a desfiinţat în ianuarie 2016, Consiliul Judeţean fiind cel care a preluat drepturile şi obligaţiile RAADPP, inclusiv litigiile aflate pe rolul instanţelor de judecată.

În 2016, Curtea de Conturi a constatat că forul judeţean nu a recuperat de la Consiliul de Administraţie al RAADPP Cluj suma de 91.373 lei reprezentând drepturile salariale nete, dobânzile şi cheltuielile de judecată achitată către Adina Pojar, urmare a nerespectării clauzelor stipulate în contractul individual de muncă.


Potrivit declaraţiei de avere pe 2017, completată în 2018, a primarului din Jucu, Dorel Pojar, soţia sa Adina Gabriela a obţinut venituri anuale în valoare de 35.576 lei de la ARR Cluj şi 6.974 lei de la Tetarom, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean, fiind membru în Consiliul de Administraţie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter