monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Cum să alegi halate medicale potrivite pe măsura ta! (P)

Cei care poartă halate medicale pentru 12 ore pe zi știu că acestea trebuie să fie confortabile, rezistente, dar și aspectuoase în același timp.

Știi însă cum să îți alegi uniforma potrivită? Cum poți face să știi măsurile corecte, înainte de a comanda halate medicale online? Totul este destul de ușor, odată ce te-ai înarmat cu o ruletă și ții cont de următoarele sfaturi:

1. Cum să îți iei măsurile?

Pentru a te asigura că alegi halate medicale confortabile, începe prin a te măsura corespunzător. Folosind o ruletă sau un metru de croitorie, măsoară cu atenție bustul, talia, șoldurile și lungimea picioarelor. Iată cum se face acest lucru cu ușurintă:

Bust sau piept - Măsoară în zona cea mai proeminentă a pieptului;
Talie - Ține ruleta puțin sub talia naturală;
Șolduri - Cu picioarele lipite, măsoara partea cea mai proeminentă a șoldurilor;
Lungimea picioarelor - Aceasta se masoară din interior, pornind de la bazin, până la 2, 3 centimetri sub gleznă.

Noteaza-ți aceste măsurători, iar dacă preferi halate medicale mai largi, adaugă câteva numere la fiecare.

2. Alege croiala potrivită!

În prezent, cei mai mulți producători de halate medicale oferă mai multe tipuri de croieli, de la cele clasice, drepte, până la cele moderne. Poți alege croiala în funcție de preferințe, însă ține cont că aceasta nu ar trebui să îți limiteze mișcările în nici un fel. Cele mai multe tipuri de halate medicale pot veni în patru tipuri diferite de croieli:

Relaxată - Acest tip de croială este perfectă pentru halate medicale de femei. Având o silueta curbată, care acoperă șoldurile, și pantaloni confortabili, cu talie medie, această croială îți oferă multă libertate în mișcări.

Strânsă pe corp - Fiind tot o croială găsită mai degraba la halatele medicale de femei, acestea se potrivesc mai ales la persoanele la care nu este o diferență atât de mare între talie și șolduri sau cu un bust redus ca dimensiuni. Altfel spus, dacă ai un trup mai plinuț sau un bust generos, această croială nu este potrivită pentru tine.

Unisex - Dacă ești în căutare de halate medicale cu o croială mai largă, acestea sunt pentru tine! Urmărind linia clasică a croiului, acestea au de regulă mâneci mai lungi și talia mai joasă la pantaloni.

Atletică - Făcând parte din gama modernă de halate medicale, aceste uniforme dispun de tehnologii care ajută pielea să respire. De multe ori, prezintă zone elastice, care permit o libertate mai mare de mișcare.

3. Optează pentru o mărime corectă!

În prezent, mulți producători de halate medicale confecționează articole luând în calcul și mărimile clasice, întâlnite și în magazinele de haine. Putem astfel distinge trei tipuri de mărimi mai des întâlnite:

Normală - Dacă nu îți cumperi de regula haine petite sau XXL, atunci aceasta mărime este potrivită pentru tine;

Petite - Aceste halate medicale sunt destinate personalului care măsoară mai puțin de 1.60m și care preferă articole bine potrivite pe corp;

XXL - Se recomandă în cazul în care porți haine de mărimea 45 sau peste.

Pentru o gamă completă de uniforme, accesorii și halate medicale, alege producătorul de echipamente de lucru www.kronos.ro. Cu peste 25 de ani de experiență în domeniu, aici vei găsi cea mai bună soluție pentru necesitățile tale!