monitorulcj.ro Menu
Actualitate

În Romania peste 30.000 de copii sunt diagnosticați cu autism (P)

Dacă în anii ’70 autismul era ceva aproape necunoscut, în ultimii 10 ani s-a observat un număr îngrijorător de mare al cazurilor de autism.

În ultimii 2 ani statisticile CDC arată o creștere alarmantă cu 15% în SUA, unde în prezent 1 din 59 de copii este diagnosticat cu autism. În România s-a ajuns la 1 din 51. Și cazurile sunt în creștere, la nivel mondial. Cele mai sumbre estimări avertizează că până în 2025 în SUA 1 din 2 copii vor suferi de autism.

În acest moment trebuie să acționăm și să înțelegem dincolo de aceste statistici cauza acestui fenomen. Și trebuie să realizăm că acești copii suferă de cauze biologice care pot fi tratate și prevenite.


Stăm de vorbă cu Daniela Man, terapeut autorizat de terapii complementare, nutriție, diete, stil de viață, autor de carte, blogger şi nutriționist specializat în Dieta Carbohidraților Specifici. Puteti citi mai multe despre activitatea sa pe blogul său personal acasaladaniela.ro, pe pagina sa de Facebook, Acasa la Daniela sau pe canalul de youtube unde găsiți și povestea pe scurt a fiului său, Alexandru: https://www.youtube.com/watch?v=BM-FxXqhDbI&t=429s

- Daniela, ce tratamente sunt disponibile pentru copiii cu autism? 


În anii ’90, Academia Americană de Pediatrie a demonstrat că peste 95% din aceșți copii au probleme gastrointestinale grave. S-a mai observat un proces de metilare compromis și un sistem imunitar deficitar. Există nenumărate studii în acest sens și tot mai multe studii apar aproape lunar în ultimii ani. Este necesară adresarea tuturor acestor probleme pentru a putea stabili un tratament adecvat. Dar în principiu, fiecare copil cu autism este tratat printr-o dietă specifică, un aport de suplimente nutritive, detoxifiere de metale grele și nu numai, homeopatie sau diverse terapii complementare, în funcție de caz. Deși prezintă în mare parte aceleași simptome, fiecare caz este un puzzle. De aceea este esențial să testăm, să aflăm cauzele și să pornim de acolo la drum.

- Prin intervenţii biomedicale şi dietă, foarte mulţi copii cu autism s-au vindecat.


Da, așa este. Foarte mulți copii s-au vindecat. Există sute de cazuri în toată lumea, există asociații, grupuri de sprijin, chiar cărți scrise de către părinți sau medici care prezintă asemenea cazuri. Eu personal am stat de vorba cu multe familii care și-au recuperat copiii și chiar am luat câteva interviuri pe care le regășiți și pe blogul meu personal. Anul trecut, la conferința de la Cluj am avut câțiva copii recuperați care au vorbit în direct cu participanții. Anul acesta avem cazuri din România, las surprizele să vină din partea părinților, în aprilie, la Cluj-Napoca.

- Organizezi pentru a doua oară, la Cluj, un eveniment care își propune informarea asupra celor mai recente studii științifice și a celor mai benefice protocoale de tratare a autismului prin metode biomedicale, implementate în Statele Unite ale Americii şi alte ţări din Europa, dar care nu sunt cunoscute în România.


Da, așa este. Anul trecut am reușit să ajutăm câteva sute de familii din România și anul acesta ne propunem același lucru. Am reușit să aducem invitați care au demonstrat în repetate rânduri că au rezultate de excepție și care sunt extrem de apreciați și de respectați de către comunitatea medicală internațională.

-Poți să ne spui câte ceva despre invitații de anul acesta? Am înțeles că aveți specialișți din Statele Unite, Belgia, Portugalia, Italia, Malta și România.


Da, așa este. Anul acesta am reușit să o avem printre noi pe doamna doctor Anju Usman Singh care este  considerată momentan cel mai mare specialist în biofilmul intestinal și în tratarea cauzelor sale. Are rezultate remarcabile în tratarea autismului, PANS/PANDAS și a multor probleme cronice. Lista de așteptare la dânsa la clinică din Chicago constă în 12 luni de zile. Deci dacă ați dori o consultație cu dânsa ar trebui să așteptați 12 luni până v-ar veni rândul.

Doamna doctor va fi prezență la conferința de la Cluj din aprilie cu soluții care pot fi implementate imediat în tratarea copiilor care suferă de autism, ADHD, infecții cronice sau infecții intestinale grave.

Domnul doctor Nicola Antonucci este unul dintre medicii cu cele mai mari rezultate în tratarea autismului din lume. În prezent, este director al „Centrului Biomedical pentru Cercetarea și Tratarea Autismului” din Italia și deține mai multe clinici în diverse locații din Europa și Asia. În 2010, a colaborat cu Dr. Dario Siniscalco (Universitatea din Napoli) și împreună au înființat un grup de cercetare pentru studierea modificărilor moleculare și celulare în TSA. 

Doctorul Antonucci va fi prezent la conferința din aprilie cu ultimele noutăți din cercetare și tratamente aplicate.

Îl avem și pe Raun K. Kaufman, extrem de cunoscut ca fiind primul copil recuperat din autism sever ajuns autor de carte și Directorul Global al Centrului de Tratare a Autismului al Americii. Dânsul va explica la conferință de la Cluj cum programul Son-Rise® îți poate ajuta copilul.

Doctorul Miguel Damas, specializat în tratarea multor altor condiții și boli autoimune și aș putea să vă mai povestesc. 

Idea este că avem o echipă mare de cercetători, medici, specialișți care ne învață și cum să prevenim nu doar autismul ci multe alte condiții cu care ne confruntăm în zilele noastre. Din păcate a crescut și cazul bolilor autoimune, cazurile de intolerante și sensibilități alimentare, astm bronșic etc. De aceea consider că este un eveniment care privește pe foarte multă lume, îndeosebi părinții sau cei care vor să devină părinți și nu numai. Poate ar trebui să schimbăm în viitor titlul acestui eveniment.

-Înțeleg că este o ocazie de preț și că nu este un eveniment pe care să îl trecem cu vederea. Cum ne putem înscrie la conferință, mai găsim bilete?

Pentru înscriere la conferință puteți accesa blogul meu personal și pagina http://conferință.acasaladaniela.ro/ sau scrie direct la contact@acasaladaniela.ro sau puteti sa ne sunați la 0742546946.

Încă mai sunt bilete și până pe 1 aprilie le gășiți la preț de early bird. După data de 1 aprilie prețul crește. Biletele anul acesta se pot cumpăra și pe zile pentru cei care nu pot să rămână pe întreaga durată a evenimentului. Iar duminică, în ultima zi, avem un seminar deosebit cu domnul Petros Liolios despre psihopedagogia perceptivă și fasciaterapie. Aici cred că ne încadrăm cu toții pentru că din păcate punem destul de multă presiune asupra noastră în fiecare zi. Toate detaliile, inclusiv programul si costurile le găsiți pe pagina conferinței, menționată mai sus.

Vă mulțumesc și vă aștept cu drag!