Actualitate

O localitate din Cluj, pe lista celor mai frumoase orașe mici din România

Orșova, Sighișoara, Gura Humorului și Câmpulung Moldovenesc au fost incluse, alături de un oraș din Cluj pe lista life.ro a celor mai frumoase destinații din țară

Orașul din Cluj este Turda, cunoscut și apreciat mai ales datorită salinei care atrage o mulțime de turiști din întreaga țară. Aflat la 30 de km de Cluj, orașul Turda a devenit extrem de turistic în ultimii ani. Cei care își petrec vacanța la Turda merg la salină pentru beneficiile pe care aerul respirat acolo îl are asupra sănătății, dar se bucură și alte distracții. Pot face baie în bazinul cu apă sărată din complexul în care se afla și salina,  pot merge la spa, pot face o plimare cu barca pe lac sau se pot da într-o roată uriașă. Tot în salina există teren de minigolf, bowling, terenuri de sport, mese de tenis și un amfiteatru pentru copii.

Printre celelalte atracții din zona Turdei, mai amintim Băile Sărate, Castrul Roman, Muzeul de Istorie, Mormântul lui Mihai Viteazul, Cheile Turzii și Cheile Turenilor.


Sighișoara

Sighișoara, singura cetate locuită din sud-estul Europei, face parte din județul Mureș și atrage anual mii de turiști. Nu este de mirare: faima orașului a trecut dincolo de granițele țării și vizitatori din întreaga lume vin să simtă vibe-ul Cetății, mai ales în timpul Festivalului Medieval din luna iulie. Centrul istoric al Sighișoarei a fost inclus pe lista monumentelor istorice din județul Mureș, dar și  în patrimoniul mondial UNESCO.

Gura Humorului

Aflat în județul Suceava, orașul este format din localitățile Gura Humorului și Voroneț – locul unde se află și celebra mănăstire care atrage o mulțime de turiști. De altfel, localitatea este cunoscută pentru turismul cultural – religios. Din Gura Humorului se pleacă în pelerinj către celelalte mănăstiri importante din zonă: Humor, Moldoviţa, Suceviţa, Arbore, Pătrăuţi, Probota, Sfântul Gheorghe – Suceava .


Cine vizitează Gura Humorului, trebuie să bifeze și Muzeul Obiceiurilor Populare, Portul Popular și Meșteșuguri Tradiționale din Gura Humorului – acestea fiind trei dintre cele mai importante obiective ale orașului.

Orșova

Aflat în județul Mehedinți, la malul Dunării, Orșova este unul dintre cele mai frumoase orașe din Banat. Oraș-port, Orșova te invită într-o călătorie pe apele Dunării, unde poți admira atât monumente ale naturii, dar și unele locuri cu însemnătate istorică. Priveliștea este superbă, te ajută să te deconectezi și te face să uiți de problemele de zi cu zi.


Odată ajuns la Orașova, nu trebuie ratat obiectivul turistic numărul 1 al orașului: Cazanele Dunării.

Citește mai mult pe life.ro


 

Etichete: turda cluj oras
Ultimele Stiri
abonare newsletter