Actualitate

Protest spontan la ANAF Cluj. 200 de bugetari au întrerupt lucru ca reacție la discutarea desfiinţării direcţiilor regionale

O parte dintre angajaţii Administraţiei Finanţelor Publice Cluj au întrerupt, marţi, activitatea, pentru o oră, în semn de nemulţumire faţă de faptul că autorităţile centrale discută desfiinţarea direcţiilor regionale de finanţe.

Potrivit liderului Sindicatului Sedlex Cluj, Ilie Rostogol, cei 200 de protestatari se tem că o eventuală restructurare a celor opt direcţii regionale ar duce la pierderea locurilor lor de muncă.
„Ca urmare a intrării în Comisia de Buget Finanţe a Camerei Deputaţilor a propunerii de desfiinţare a direcţiilor de finanţe regionale a fost un protest spontan de o oră la Cluj-Napoca. Surprinzător, au zis că nu mai iau în discuţie aceasta şi, dintr-o dată, a apărut pe ordinea de zi. (...) Vă daţi seama, se desfiinţează locurile de muncă, nu ştim ce se va întâmpla. Toate cele opt direcţii s-ar desfiinţa şi s-ar trece înapoi la organizarea din 2013. Că asta ne doare, că nu înţelegem ce se va întâmpla. Sunt câţiva ani de când lucrăm aşa, în această formă. Care sunt riscurile, este sau nu benefic, nu ştim", a spus Ilie Rostogol.

Acesta a adăugat că se pune, în aceste condiţii ale reorganizării direcţiilor regionale, şi problema patrimoniului, care va trebui împărţit pe judeţe.


Conform liderului de sindicat, activitatea a fost întreruptă în instituţie, dar nu au survenit probleme.

Acesta a mai spus că speră să afle mai multe detalii după întâlnirea care va avea loc la Bucureşti marţi, 5 martie, între liderii de sindicate din finanţe cu ministrul Eugen Teodorovici.

Ultimele Stiri
abonare newsletter