Actualitate

Protestele magistraților continuă. Danileț: „Nu cedăm până când ordonanța 7 nu e abrogată în întregime”

Cristi Danileț, fost membru al CSM, a declarat, la Digi24, că protestele magistraților nu se vor încheia, până când guvernul nu renunță complet la Ordonanța 7, privind legile justiției. „Riscul e să blocăm activitatea și să generăm o paralizare a întregii activități din instanță”, avertizează Cristi Danileț.

Guvernul nu pare să cedeze, care e soluția?

Cristi Danileț: Nici magistrații nu renunță la proteste. Chiar în momentul de față am ieșit cu colegii din tribunalul Cluj pentru a protesta până Guvernul va renunța la această ordonanță aberantă. Magistrații continuă protestele. Nu cedăm până când ordonanța nu e abrogată în întregime.


Magistrații care s-au dus ieri la negocieri nu ne reprezintă. Cei care se autointitulează președinții unor organizatți nu reprezintă voința magistraților din România. Voința magistraților se exprimă strict prin adunări generale, în rest, nu avem ce negocia cu Guvernul.

Vă ajută cu ceva acea discuție de ieri?


Cristi Danileț: Sub nicio formă. Poate a fost bună cafeaua data de premier, dar noi dorim renunțarea la OUG 7.

Unde vom ajunge?


Cristi Danileț: Riscul e să blocăm activitatea și să generăm o paralizare a întregii activități din instanță. Cetățeanul simplu e cel care va suferi până la urmă.

Guvernul va lua în calcul aceste proteste?


Cristi Danileț: Cu siguranță, nu mă îndoiesc, singura soluție e renunțarea la OUG 7.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, luni, după discuţiile de la Guvern cu reprezentanţii unor asociaţii de magistraţi, că va fi abrogat articolul 54 din OUG 7/2019 prin care judecătorii puteau fi numiţi şefi de mari parchete şi revine şi avizul la Secţia de procurori a CSM.


Trei asociaţii ale magistraţilor care au boicotat discuţiile pe OUG 7 consideră neserioase şi lipsite de substanţă propunerile cu care a venit ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi subliniază faptul că negocierile de la Palatul Victoria au avut handicapul legitimităţii dat fiind faptul că nu s-a discutat cu actorii relevanţi din sistem.

Ultimele Stiri
abonare newsletter