Actualitate

Iuliu Winkler, despre satele din Transilvania: „Ne-am dezvoltat mult, dar am fi putut ajunge şi la rezultate mai bune”

Comunităţile rurale şi localităţile s-ar fi putut dezvolta mai bine dacă centralizarea excesivă şi gradul ridicat de birocraţie din România nu ar fi afectat atragerea de fonduri europene, a declarat, sâmbătă, la Cluj, europarlamentarul Iuliu Winkler.

Acesta a precizat că UDMR propune Guvernului redirijarea unei sume de 2 miliarde de euro din programele operaţionale către alte capitole, care să ajute autorităţile locale.

"În Transilvania satele s-au putut dezvolta şi prin Politica de Coeziune s-a ajuns la modernizarea lor. Ne-am dezvoltat mult, dar am fi putut ajunge şi la rezultate mai bune dacă centralizarea şi birocraţia din România nu ne-ar fi gâtuit în folosirea resurselor europene. UDMR propune Guvernului să analizeze rezultatele programelor operaţionale şi 2 miliarde de euro să fie la alte capitole. Asta înseamnă mai mulţi bani pentru suportul autorităţilor locale", a declarat Winkler, în cadrul Congresului UDMR, care are loc la Cluj-Napoca.


Cu aceeaşi ocazie, europarlamentarul, care este şi preşedinte al UDMR Hunedoara, a anunţat că îşi doreşte să continue munca în Parlamentul European, deoarece la Bruxelles este nevoie de oameni cu experienţă, care să contribuie la bunăstarea comunităţilor din care provin.

"Eu în anii următori nu vreau să servesc globalizarea la nivelul Băncii Mondiale sau la alte foruri, ci vreau să lucrez în lucrez în PE în continuare în interesul UDMR. În mai vor avea loc alegeri europarlamentare şi acolo se va decide cine va avea majoritate. Dacă vor putea fi eurodeputaţi cei care pot aduce bani mai mulţi pentru autorităţile locale, avem nevoie de o reprezentanţă puternică maghiară din Bazinul Carpatic, pentru asta trebuie să ducem munca în continuare şi avem nevoie de experienţe şi de cunoştinţe profesionale, avem nevoie de o reprezentare puternică la Bruxelles pentru a fasona cum vrem noi viitorul Uniunii Europene", a mai spus Iuliu Winkler, care în acest moment se află la al doilea mandat plin de europarlamentar din partea UDMR.


La Cluj are loc vineri şi sâmbătă cel de-al 14-la congres al UDMR în cadrul căruia vor avea loc dezbateri cu privire la adoptarea raportului preşedintelui, vor fi adoptate hotărâri şi va avea loc alegerea preşedintelui formaţiunii. De asemenea, va avea loc o dezbatere a candidaţilor UDMR la alegerile europarlamentare din acest an.

Etichete: transilvania
abonare newsletter