monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Soluții și avantaje în cazul purtării unui aparat dentar! Descoperă ce model ți se potriveste mai bine (P)

Purtarea unui aparat dentar, înainte de a fi o modă sau un moft, reprezintă o reală necesitate pentru pacienții suferinzi de malpoziții și malocluzii severe.

Dar un tratament ortodontic prezintă și multe alte avantaje. În plus, în prezent ai la dispoziție numeroase modele de aparate din care să alegi în funcție de nevoile și preferințele tale, pentru o experiență cât mai plăcută.

Avantajele purtării unui aparat dentar de înaltă calitate


1. Uniformizarea dinților strâmbi, înclinați, suprapuși unii peste alții sau poziționați prea în exterior. Toate aceste probleme de ordin estetic și funcțional deopotrivă pot fi rezolvate cu ajutorul unui tratament ortodontic.
2. Facilitarea igienei orale. În cazul dinților înghesuiți, ața dentară este foarte greu sau chiar imposibil de introdus între spațiile interdentare pentru o curățare în profunzime a dentiției, provocând deseori sângerări gingivale. În urma purtării unui aparat dentar, însă, dinții se vor spația suficient.
3. Eliminarea strungăreței. Tratamentele ortodontice au un rol esențial în estetica danturii, redându-i acesteia un aspect fără cusur. Dar strungăreața sau decalajaul dintre arcade, spre exemplu, poate crea totodată și probleme de mușcătură.
4. Corectarea vorbirii. Sâsâiala specifică persoanelor cu dinți prea spațiați sau alte malpoziții ori malocluzii severe poate dispărea în urma purtării unui aparat dentar. Rezultatul? O pronunție corectă chiar și în cazul sunetelor mai complicate.
5. Eliminarea durerilor din zona maxilarului. Aceste dureri sunt cauzate de faptul ca dinții incorect aliniați pun presiune pe articulația temporo-mandibulară, problemă care poate fi rezolvată prin purtarea unui aparat dentar.
6. Rezolvarea respirației urât mirositoare. Legătura dintre aparatul dentar și respirația urât mirositoare constă în faptul că acest dispozitiv va alinia corespunzător dinții, astfel încât spațiile foarte înguste dintre aceștia vor deveni mai largi și nu vor mai permite resturilor alimentare să se acumuleze. Prin urmare, efectul de halenă va disparea.
7. Eliminarea riscului de placă bacteriană, tartru, carii, afecțiuni gingivale sau parodontoză. Toate aceste probleme pot fi rezolvate pe cale ortodontică, ulterior putând avea o igienă orală completă, fără restricții cauzate de dinți înghesuiți s.a.m.d.

Soluții ortodontice


1. Aparat dentar transparent Safir:
- dantura perfectă și ameliorarea fizionomiei afectate de dinții care nu calcă în mod corect;
- fixare puternică pe suprafața dentară;
- mulare pe smalțul dinților, urmărind anatomia fiecărui dinte în parte;
- manevrare foarte facilă, prin intervenții scurte și rapide;
- grad ridicat de confort;
- evitarea acumulării resturilor bacteriene;
- eliminarea colorării în timp a brackeților.

2. Aparat dentar invizibil Invisalign:
- îndreptarea dinților prin alignere transparente, personalizate și detașabile;
- deplasarea treptată a dinților;
- control permanent al forței aplicate asupra danturii și perioadei de acționare;
- confort maxim.


3. Aparat dentar invizibil Incognito:
- amprentare dentară digitalizată prin tehnologia CAD/CAM;
- fixare în spatele dinților;
- eficiență maximă (purtare pe termen scurt), fără afectarea vorbirii;
- tratament complet personalizat fiecărui pacient;
- eliminarea senzației neplacute de gust metalic.

Toate aceste modele de aparate ultramoderne există și în clinicile stomatologice de la noi din țară. Așadar, acum e la îndemână să obții zâmbetul mult visat cu efort minim!