monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Ia Românească promovată cu efuziune în ultimul concert live al olandezilor de la BZN (P)

Turneul de adio “The Grand Finale Tour” al celor mai îndrăgite voci din Țările de Jos - Jan Keizer & Anny Schilder de la BZN - va avea oprire în orasul Cluj-Napoca, pe data de 22 iunie 2019 la Sala Polivalentă.

Jan Keizer & Anny Schilder, adevărați ambasadori ai turismului românesc, s-au îndragostit nebunește de ia românească, evenimentul de la Cluj fiind dedicat bluzei naționale pe care o vor purta în semn de respect și cu efuziune pentru toți fanii români. “Această bluză minunată va fi făcută cunoscută oriunde vom merge în lume, ca port tradițional românesc”, au declarat artiștii la concertul de Revelion de la Sibiu, atunci când au remarcat cu uimire frumusețea și puritatea iei noastre.

 “Blue Eyes”, “Dance, Dance”, “Twilight”, “Put On Your Make-Up”, “Just an Illusion”, “Waltzing Maria”, “Amore” sau “La Primavera” sunt doar câteva dintre adoratele piese pe care cei doi membri  BZN le pregătesc pentru concertul din 2019! De asemenea, cunoscuta “Drumurile noastre” reinterpretată de Jan & Anny alături de regretatul Dan Spătaru va putea fi ascultată pentru prima oară, live, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Melodia și videoclipul au fost lansate, oficial, la București, în anul 2014.


În urmă cu doi ani, BZN au fost în turneu în Africa de Sud și au susținut peste 100 de concerte în Belgia și Olanda. Tot în 2017, au călătorit în Grecia alături de 750 de fani, pentru un concert remarcabil.

Biletele pentru concertul BZN “The Grand Finale Tour” Cluj-Napoca, eveniment ce va avea loc în data de 22 iunie 2019, la Sala Polivalentă (BT Arena) pot fi achiziţionate la următoarele preţuri: 


CATEGORIA VIP – 396 le

CATEGORIA I – 336 lei


CATEGORIA II – 296 lei

CATEGORIA III – 196 lei


CATEGORIA IV – 96 lei

Un număr limitat de bilete pot fi cumparate la jumătate de preţ. Tichetele pot fi procurate de pe: http://bit.ly/BileteBZN în format fizic (print) sau digital (pe telefon)


Despre BZN 

În vara lui 1965 se pun bazele formaţiei BZN (Band Zonder Naam, traducerea din olandeză pentru "Band Without Name” – “Formaţia Fără Nume”). Grupul a devenit foarte popular în Ţările de Jos şi în zone destul de îndepărtate de Europa, cum ar fi Africa de Sud şi Asia. După 42 ani de carieră muzicală, 42 de albume, pe data de 16 iunie 2007 povestea BZN au spus stop activităţii muzicale.

Cariera au început-o in 1966, în oraşul natal Volendam, ca promotori ai genului pop-rock, cu influenţe britanice. Formula de început era compusă din Jan Veerman (voce), Cees Tol (chitara), Evert Woestenburg (chitara), Jan Tuyp (bass) şi Gerrit Woestenburg (percutie). După puţin timp, au schimbat genul, abordând de această dată hard-rock-ul. Suferind câteva schimbări de componenţă, au început să cânte pop comercial, vocalista Anny Schilder având un cuvânt greu de spus în această privinţă. Această formulă a fost cea care le-a adus succesul de casă, în timp ei devenind cea mai populară formaţie olandeză a tuturor timpurilor.

Primul single cu succes a fost “Mon Amour”, lansată în 1976, rezistând foarte multe săptămâni pe locul 1 în topul olandez. Faima lor a depăşit curând graniţele, mai ales că versurile lor erau în limba engleză. De atunci până la despărţirea oficială din 2007 au urmat peste 50 de hit single-uri, o parte dintre ele fiind interpretate alături de noua vocalistă, Carola Smit, care a sosit în grup in 1984, după plecarea lui Anny Schilder.

În 2009, Jan & Anny revin la dragostea lor de-o viaţă, muzica, şi pleacă în turnee ca o prelungire a fostului grup BZN, proiectul celor 2 voci celebre olandeze. Timp de 10 ani au concertat peste tot în lume sub titulatura: The Original Voices of BZN: Jan Keizer& Anny Schilder.

În urmă cu doi ani, BZN a susţinut un turneu în Africa de Sud, care a numărat peste 100 de concerte, iar ulterior au cântat în Belgia şi Olanda. Tot în 2017, au călătorit în Grecia alături de 750 de fani, pentru un concert remarcabil.