Actualitate

Elevii de școală primară nu vor mai face educație fizică

Federaţia Sindicatelor Libere din Învățământ cere Ministerului Educației să anuleze proiectul de ordin prin care se propune eliminarea totală a orelor de educație fizică de la clasele pregătitoare și I, precum și a unei ore de la clasa a II-a, urmând ca în locul acestora să apară disciplina ‘joc și mișcare’, care va fi predată de învățătoare.

“Prin acest proiect de ordin, Ministerul Educației Naționale nu face altceva decât să încurajeze lipsa mișcării, un regim de viață nesănătos și creșterea obezității în rândul elevilor din România. În plus, prin această propunere Ministerul Educației Naționale trimite în șomaj cel puțin 1.500 de profesori de sport“, spune Federaţia Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), potrivit EduPedu.ro

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită Ministerului Educației Naționale să anuleze proiectul de ordin prin care se propune eliminarea totală a orelor de educație fizică de la clasele pregătitoare și I, precum și a unei ore de la clasa a II-a, urmând ca în locul acestora să apară disciplina “joc și mișcare”, care va fi predată de învățătoare.


Federația Sindicatelor Libere din Învățământ atrage atenția asupra propunerii Ministerului Educației Naționale prin care se dorește modificarea planurilor-cadru din învățământul primar.

„Concret, printr-un proiect de ordin de ministru, se dorește eliminarea a: 2 ore/ săptămână de educație fizică la clasa pregătitoare, 2 ore/ săptămână la clasa I și 1 oră/ săptămână la clasa a II. Printr-un simplu ordin, Ministerul Educației Naționale afectează sănătatea elevilor noștri și încurajează obezitatea în rândul acestora!!, se arată în comunicat.


Potrivit statisticilor, în România, 1 din 4 copii suferă de obezitate. Datele Organizației Mondiale a Sănătății de supraveghere a obezității copiilor din Europa (COSI) indică pentru România, la copiii de 8 ani, o prevalență a obezității de 11,6% și a supraponderabilității de 26,75 %.  

abonare newsletter