monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Trucuri pentru a atrage atenția consumatorilor (P)

Consumatorii de astăzi au devenit mai atenți decât oricând în fața unor tactici de marketing inteligente și, uneori, înșelătoare.

Acesta este motivul pentru care agenții de publicitate au trebuit să se transforme în masterat de psihologie aplicată, mereu în căutarea de noi modalităti de a ne capta interesul și de a obține acele clicuri importante de la noi ca și consumatori.
Pe măsură ce noi cercetări au rezultat din psihologie și științele sociale, agenții de publicitate invată noi modalităti de a câștiga interesul nostru și de a ne convinge să facem clic și să cumpărăm. Dar încerc să stea cu un pas înainte! Așa pot descrie următoarele 5 trucuri pe care le-am găsit agenții de publicitate pentru a atrage atenția consumatorilor

 Fenomenul Baader-Meinhof


 Să spunem că aveți nevoie de o masină nouă și cineva mentionează un anumit tip de masină-unul pe care nu l-ați mai auzit vreodată-dar sunteți interesat. Dintr-o dată, mașina este peste tot.
Este parcat în față casei tale. Șeful tău are unul. Veți vedea doi dintre ei langă trafic în drum spre casă de la serviciu. Ceea ce experimentați este fenomenul Baader-Meinhof, cunoscut și sub denumirea de iluzie de frecvență.
Utilizarea acestei tehnici a devenit folositoare în ceea ce privește marketingul. Vedem asta în fiecare zi, din ferestrele mașinii noastre, tencuite pe panouri uriașe . Cum pot obține brandurile cele mai consecvente expuneri pentru a se asigură că acest fenomen are efect complet ? Începeți prin a pune produsul în fața tuturor cu o strategie hiper-localizată. Înconjurați comunitatea dvs. relativă cu marca dvs. pe o perioadă lungă de timp; acest lucru va încuraja cuvântul din gură și vă face ca marca să fie singura despre care vorbește.
Plus: Acest efect declansează ideea că clientul se ocupă de afacerile locale ale mărcii, iar clienții încep să vă vadă și să audă inconștient marca dvs. peste tot.

 Puterea anecdotei


 Anecdotul este o scurtă poveste care poate fi folosită pentru a susține o dezbatere. Anecdotele pot fi utile în ilustrarea efectelor unei discuții; totuși, acestea nu sunt dovezi concludente, deoarece sunt limitate în domeniul de aplicare și nu sunt neapărat reprezentative pentru normă.
Destul de un număr de departamente de marketing folosesc anecdote în mod agresiv în avantajul lor. Mărturiile, videoclipurile clienților fericiți și studiile de caz strălucitoare reprezintă exemple de materiale de marketing care captează dragostea creierului pentru povestiri și se bazează pe anecdote că "dovezi".
Nike a excelat mereu la povestirea brandului. Una dintre cele mai bune campanii este egalitatea. Acest lucru a făcut o afirmație puternică despre brand că o fortă pentru o schimbare socială pozitivă, oferind atleților ceva mai mult decât o pereche de adidași și echipamente de antrenament de marcă.
Campania de egalitate a fost și este un exemplu de utilizare a anecdotelor de marcă pentru a se conecta cu membrii publicului, invitându-i să devină parte a unei miscări colective prin purtarea produselor Nike sau, cel puțin, prin implicarea în social media, videoclipurile întotdeauna de inspirație ale brandului.
Plus: Anecdotele dau sens unui produs care altfel este impersonal. Chiar dacă mărcile prezintă dovezi că produsul lor este superior competitorilor, cumpărătorii ar putea alege în continuare competitorul doar pentru că cineva pe care-l cunosc a recomandat-o.

  Antropomorfism


 "Antropomorfismul" se intamplă atunci când cineva atribuie caracteristici, intenții, motivații sau emoții reale sau imaginare unor animale sau obiecte ne-umane. De-a lungul timpului, oamenii au inclusit creaturi fictive și animale cu trăsături și motivații umane.
Specialiștii de marketing au valorificat această tendintă creând o varietate de mascote de animale antropomorfe pentru produse și servicii comerciale.
Când o marcă are o personalitate, ea devine "umană", declansează percepția acțiunii intenționate, precum și acțiunea dorită în sine. Cu alte cuvinte, clienții se pot conecta cu marca, deoarece simt că îi reprezintă într-un fel. , să fie avertizat: Orice probleme cu produsele sau serviciile sau cu marca în sine vor fi tratate ca o problemă umană cu consecințe echivalente.
Plus: Antropomorfismul de marcă poate fi o sabie cu două tăisuri; făcand brandurile mai umane, antropomorfismul creează legături și angajament cu clienții. Deci, poate lăsa mai mult spațiu pentru judecată, deoarece marca va fi privită că fiind umană. Cea mai bună abordare este că mărcile să pună accentul pe cele mai bune din partea umană.

 Lipsa aversiunii


 Lipsa aversiunii se bazează pe ideea că cumpărătorii se simt bine atunci când castigă ceva, dar și rău când pierd ceva. Sentimentele noastre fată de pierdere și câștig nu sunt egale; simțim un sentiment negativ mai puternic fată de a pierde ceva, apoi de sentimentul pozitiv pe care îl avem atunci când castigăm ceva
Pierderea aversiunii cere să se evite pierderea a ceva ce avem. Vă întrebați vreodată de ce companiile oferă studii gratuite?Companiile oferă studii gratuite, astfel încât clienții vor dori să păstreze legătura cu produsul chiar și după terminarea perioadei de încercare.
Agenții de publicitate folosesc toate simțurile umane pe care le avem, inclusiv simțurile noastre subconștiente, pentru a ne convinge să cumpărăm lucruri și sunt foarte de succes la ceea ce fac.
Dar, desigur, suntem consumatori, dar și antreprenori, așa că, chiar și cu această cunoaștere a folosirii de către agenții de publicitate, vom fi greu să ne impiedicăm să fim influențați de subconștientul nostru.
Cu toate acestea, trebuie să știți: data viitoare când vă plimbați prin intermediul unui magazin alimentar sau cumpărati online, acordați atenție trucurilor care vă "iau". Apoi incearcă să replici pe unii dintre ei în propria afacere.
Articolul a fost scris de Enache Matei, copywriter la Flatfy.ro.

Flatfy.ro este un motor de căutare de locuințe propuse spre vânzare și este adresat persoanelor care caută să cumpere și/sau să închirieze case, apartamente și vile atât pe piața secundară cât și  pe piața imobiliarelor noi construite în România. Acesta încorporează reclame de la o multitudine de surse pentru a-i asigura clientului o gamă largă de conținut relevant în ceea ce privește industria imobiliară.
Flatfy.com lucrează în 37 de țări, inclusiv cele Est Europene, deci puteți compara prețurile în aceste țări : România ( new.flatfy.ro ), Ungaria ( hu.flatfy.com ) și Moldova.