Actualitate

Reținut de poliție după ce a fost prins băut la volan de mai multe ori

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore după ce a fost surprins de polițiști de două ori conducând mașina după ce băuse.

Un băbat de 48 de ani din orașul Sărmașu, județul Mureș a fost surprins luni dimineața pe o stradă din Câmpia Turzii conducând o mașină deși se afla sub influența alcoolului, având o concentrație de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul fusese surprins și cu o zi înainte de polițiști în timp ce conducea prin municipiul Câmpia Turzii același autoturism, deşi la acel moment avea o concentraţie de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, ocazie cu care i-au fost retrase plăcuţele de înmatriculare întrucât avea inspecţia periodică expirată.

Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.


În  cauză  se  efectuează  cercetări  sub  aspectul  săvârșirii  infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe”,  fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

Faţă de bărbat, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca la expirarea acesteia, cel în cauză să fie prezentat în faţa magistraţilor din cadrul Judecătoriei Turda,  în vederea dispunerii unei măsuri preventive.

Etichete: etilotest sofer baut
Ultimele Stiri
abonare newsletter