monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Top 3 motive pentru care este indicat să apelezi la o agenție de marketing online (P)

Există o întrebare care circulă în rândul oamenilor de marketing și publicitate, asemenea unei butade: ,,Marketingul aduce bani sau îi risipește?’’

Indiferent de răspunsul fiecăruia, care ține de nuanța interpretării, nu putem omite un lucru – activitățile de promovare pot fi destul de costisitoare, chiar dacă deții personal propriu sau apelezi la o agenție de marketing online profesionistă. Însă, în această ultimă situație, marketingul merită întreaga investiție; întrucât o astfel de agenție, bazându-se pe o strategie bine gândită, îți va aduce rezultatele mult dorite la timp. Dar pentru că bugetul alocat promovării este punctul de plecare pentru cele mai multe firme, în special pentru cele mici/medii, care nu-și permit costuri foarte mari sau o echipă in-house, cel mai recomandat este să optezi pentru servicii de marketing extern. Află în continuare care sunt avantajele de a colabora cu o agenție de marketing online!

1. Costuri reduse


Deși, în general, costurile de marketing depind de mărimea business-ului și complexitatea obiectivelor propuse, putem aprecia cu ușurință faptul că varianta apelării la o agentie marketing online este mult mai avantajoasă decât angajarea unei echipe in-house. În primul rând, în felul acesta vei evita plata unor salarii lunare suplimentare, procesul anevoios de recrutare, necesitatea de spațiu în plus și noi echipamente în firma ta, nevoia de training-uri și instruire a personalului, oferirea de diverse beneficii angajaților (asigurare de sănătate, confort la locul de muncă, bonusuri) ș.a.m.d. Toate acestea te-ar costa mult mai mult decât dacă ai colabora cu o agenție de marketing online. În al doilea rând, marketingul extern îți oferă posibilitatea de a-ți ajusta bugetul pe parcurs și a renegocia contractul de colaborare în funcție de nevoile cu care te confrunți.
Cu banii pe care i-ai plăti într-o lună pentru salariile a doi angajați full-time poți avea acces la o echipă interdisciplinară de specialiști în marketing, bucurându-te de servicii profesionale la un preț avantajos. Cu alte cuvinte, o agenție de marketing online este cea mai eficientă soluție pentru protejarea bugetului business-ului tău și utilizarea acestuia în mod inteligent.

2. Productivitate sporită


Deoarece atunci când apelezi la o agenție de marketing online vei plăti strict pentru elaborarea strategiei de promovare și producția de ,,livrabile’’, fără a include în costuri echipamentele necesare sau beneficiile angajaților, putem spune că nivelul productivității va fi mult mai ridicat. De asemenea, eficiența crescută este specifică unei agenții, comparativ cu personalul in-house. O agenție de marketing online lucrează zilnic pentru mai mulți clienți, ceea ce înseamnă că are capacitatea de a jongla cu multiple deadline-uri, bugete și task-uri. Acest lucru denotă atât flexibilitate și vigilență, cât mai ales responsabilitate și performanță. Totodată, promptitudinea și capacitatea de reacție în situații de criză se regăsesc printre calitățile unei agenții care face marketing la nivel înalt.
Drept urmare, te poți aștepta la soluții practice și eficiente, precum și rezultate mai rapide.

3. Cuantificarea rezultatelor


Cuantificarea rezultatelor este etapa unei strategii de promovare online de care majoritatea marketerilor se tem, într-un fel sau altul. De cele mai multe ori, aceasta este chiar omisă de către echipa in-house. De aici se trage, probabil, și ,,butada’’ de care aminteam la început. În timp ce angajații full-time au tendința să se bazeze pe intuiție, ca și când marketingul ar fi magie, pentru o agenție profesionistă activitatea de promovare este pură ,,știință’’. Bazându-se pe teorie și practică deopotrivă, aplicând anumite principii bine studiate, o agenție de marketing online se concentrează obligatoriu pe rezultate. Drept urmare, clienții unei agenții primesc lunar un raport în acest sens, care indică atingerea obiectivelor în curs. În felul acesta, între client și marketerii externi se naște o relație de win-win.
La polul opus, din cauza lipsei de experiență variată, marketerii interni întâmpină probleme în obținerea unui ROI satisfăcător. Pe lângă cele 3 motive enumerate mai sus, alte calități de care se bucură o agenție de marketing online sunt: expertiză, skill-uri de creație în diverse domenii de activitate, rețea de contacte importante, stabilitate, flexibilitate etc.